banner
banner
banner

Carpaccio σολομού με σάλτσα γιαουρτιού

Συνταγή

Carpaccio σολομού με σάλτσα γιαουρτιού
Υλικά για 4 άτομα

400 γρ. πολύ φρέσκου σολομού, σε μια χοντρή φέτα
1 λεμόνι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ. άνηθος
για τη σάλτσα:
100ml γιαούρτι πλήρες
1/2 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
αλάτι, φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι

banner
Παρασκευή

Με ένα κοφτερό μαχαίρι φιλετάρουμε τη φέτα του ψαριού σε πολύ λεπτά φετάκια. Στύβουμε το λεμόνι και φιλτράρουμε το χυμό. Τοποθετούμε τις φέτες του ψαριού απλωτά σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι από μύλο. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 15'-20'. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα γιαουρτιού: ανακατεύουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε ελαφρά με πιρούνι. Σερβίρουμε το ψάρι περιχυμένο με τη σάλτσα και πασπαλισμένο με τον άνηθο.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος