Follow us

Carpaccio σολομού με σάλτσα γιαουρτιού

Carpaccio σολομού με σάλτσα γιαουρτιού

Υλικά

Υλικά για 4 άτομα

400 γρ. πολύ φρέσκου σολομού, σε μια χοντρή φέτα

1 λεμόνι

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 κ.σ. άνηθος

για τη σάλτσα:

100ml γιαούρτι πλήρες

1/2 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

αλάτι, φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι

Παρασκευή

Με ένα κοφτερό μαχαίρι φιλετάρουμε τη φέτα του ψαριού σε πολύ λεπτά φετάκια.

Στύβουμε το λεμόνι και φιλτράρουμε το χυμό.

Τοποθετούμε τις φέτες του ψαριού απλωτά σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι από μύλο.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 15'-20'.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα γιαουρτιού: ανακατεύουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε ελαφρά με πιρούνι.

Σερβίρουμε το ψάρι περιχυμένο με τη σάλτσα και πασπαλισμένο με τον άνηθο.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.