Caesar salad

Δημήτρης Αντωνόπουλος Δημήτρης Αντωνόπουλος Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010

Η Caesar είναι από αυτές τις τόσο δημοφιλείς σπεσιαλιτέ διεθνώς, που σερβίρονται σε χίλιες δυο παραλλαγές.

Caesar salad

Είναι όντως τόσο ορεκτική, τόσο ερεθιστική κάθε πιρουνιά αυτής της σαλάτας, που δικαίως την έχουμε ερωτευτεί, έτσι που να παίζει από μόνη της ρόλο κύριου πιάτου σε ελαφριά γεύματα.
Ο λόγος της επιτυχίας της είναι το γεγονός ότι αποτελεί υποδειγματικό σενάριο συνύπαρξης υλικών πλούσιων σε umami, τα οποία… μεγεθύνουν τη συνολική νοστιμιά. Η παρμεζάνα είναι umami bomb, η λιωμένη αντζούγια μαζί με τη σάλτσα wostershire πυροδοτούν με πολύ δυναμικό τρόπο το σύνολο, το αβγό είναι από τα πολύ umami υλικά και το ψητό κοτόπουλο διαθέτει 76 μονάδες inosinate* ολοκληρώνοντας την umami συνεργασία. Δεν είναι να απορείς, λοιπόν, που ένα σχεδόν άνοστο πράγμα όπως το μαρούλι μετατρέπεται σε taste darling… Δ.Αντ.
* Inosinate: ένα νουκλεοτίδιο (nucleotide) από αυτά που αποτελούν το βασικό συστατικό του DNA και δίνουν umami.


Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος