banner
banner
banner

Burger με σολομό

Συνταγή

Burger με σολομό
Υλικά

100 γρ. φρέσκος σολομός
Για τη μαρινάδα
1 κ.σ. σόγια σος
2 κ.σ. ηλιέλαιο
1 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
1 κ.γ. ξύσμα από λάιμ, λεμόνι και τζίντζερ
1 ψωμάκι άνθρακα*
10 γρ. τυρί κρέμα
10 γρ. φετούλες αγγούρι
Αλάτι, πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας σε μπολ και μαρινάρουμε το σολολό για 2 ώρες. Στραγγίζουμε τον σολομό και τον ψήνουμε στη σχάρα, σε προθερμασμένο φούρνο 170οC, για 10 λεπτά. Κόβουμε στα δύο το ψωμάκι, το αλείφουμε με το τυρί κρέμα, ακουμπάμε επάνω το σολομό και γαρνίρουμε με τη σαλάτα και τις φετούλες αγγούρι.
Σημ.: μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο ψωμάκι μας αρέσει ή να φτιάξουμε το δικό μας.

*Η συνταγή και η φωτογραφία της είναι από το εστιατόριο "Hide & Seek".


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος