Υλικά
2 κ. βλίτα καθαρισμένα και πλυμένα Υλικά
200 γρ. τυρί φέτα
100 ml ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
70 ml χυμός λεμονιού
5 γρ. σουσάμι Wasabi ή απλό σουσάμι
500 γρ. καρπούζι
1 λάιμ
1 λεμόνι
1 κομμάτι λέμονγκρας 5 εκ.
3 φρέσκα φύλλα δυόσμου
20 ml mirin
20 ml sake
50 ml νερό
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το καρπούζι: κόβουμε το καρπούζι σε κύβους, το τοποθετούμε σε ένα μπολ με το νερό, τον δυόσμο, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και του λάιμ, το λέμονγκρας σπασμένο στη μέση, το mirin και το sake.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για μια μέρα.Βράζουμε τα βλίτα σε αλατισμένο νερό για 4 λεπτά.
Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε νερό με πάγο για να κρατήσουν το χρώμα τους.
Αφού παγώσουν καλά, τα σουρώνουμε και τα τοποθετούμε σε μπολ.
Ρίχνουμε τη φέτα σπασμένη σε μεγάλα κομμάτια, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το σκόρδο, το σουσάμι και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε ρηχό πιάτο, μαζί με το μαριναρισμένο καρπούζι.Η συνταγή είναι από το εστιατόριο Barozzi της Νάξου.