banner
banner

Βλίτα σαλάτα με καρπούζι μαριναρισμένο σε λάιμ, λεμόνι και λέμονγκρας

Συνταγή

Βλίτα σαλάτα με καρπούζι μαριναρισμένο σε λάιμ, λεμόνι και λέμονγκρας
Υλικά

2 κ. βλίτα καθαρισμένα και πλυμένα
200 γρ. τυρί φέτα
100 ml ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
70 ml χυμός λεμονιού
5 γρ. σουσάμι Wasabi ή απλό σουσάμι
500 γρ. καρπούζι
1 λάιμ
1 λεμόνι
1 κομμάτι λέμονγκρας 5 εκ.
3 φρέσκα φύλλα δυόσμου
20 ml mirin
20 ml sake
50 ml νερό

banner
Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το καρπούζι: κόβουμε το καρπούζι σε κύβους, το τοποθετούμε σε ένα μπολ με το νερό, τον δυόσμο, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και του λάιμ, το λέμονγκρας σπασμένο στη μέση, το mirin και το sake. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για μια μέρα.
Βράζουμε τα βλίτα σε αλατισμένο νερό για 4 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε νερό με πάγο για να κρατήσουν το χρώμα τους. Αφού παγώσουν καλά, τα σουρώνουμε και τα τοποθετούμε σε μπολ. Ρίχνουμε τη φέτα σπασμένη σε μεγάλα κομμάτια, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το σκόρδο, το σουσάμι και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε ρηχό πιάτο, μαζί με το μαριναρισμένο καρπούζι.

Η συνταγή είναι από το εστιατόριο Barozzi της Νάξου. 


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος