banner
banner

Βλίτα με σκόρδο και ξύδι (από την Κεφαλλονιά)

Συνταγή

Βλίτα με σκόρδο και ξύδι (από την Κεφαλλονιά)
Υλικά

1 κ. βλίτα
3 σκελίδες σκόρδο
½ φλ. ελαιόλαδο
⅓ φλ. ξύδι
Αλάτι, πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και βράζουμε τα βλίτα. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Λιώνουμε το σκόρδο σε γουδί και το μεταφέρουμε στη μουλινέτα. Προσθέτουμε το ξύδι και αλάτι και δουλεύουμε μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Σερβίρουμε τα βλίτα σε πιάτο και ρίχνουμε από πάνω όση σάλτσα θέλουμε.
Σημ. Οι ποσότητες των υλικών είναι ενδεικτικές. Μπορούμε να τις αυξομειώσουμε ανάλογα με το γούστο μας. Η ίδια συνταγή γίνεται και με λεμόνι αντί για ξύδι.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος