Follow us

Αρνί με σταμναγκάθι και παντζαρόφυλλα με κρέμα αβγών

Αρνί με σταμναγκάθι και παντζαρόφυλλα με κρέμα αβγών

Υλικά

Υλικά

1.200 γρ. αρνί χεράκι σε μερίδες

2 ξερά μέτρια κόκκινα κρεμμύδια

¾ φλ. φρέσκο βούτυρο

½ φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

3 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο

500 γρ. σταμναγκάθι

500 γρ. παντζαρόφυλλα (σε ορισμένα μανάβικα)

3 κρόκοι αβγών

500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό ή σμετάνα*

2 κ.σ. κορνφλάουρ

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά το κρέας.

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χόρτα και τα βράζουμε ξεχωριστά μέχρι να γίνουν τρυφερά αλλά να μην λιώσουν.

Τα βγάζουμε στραγγιστά και τα βάζουμε σε σουρωτήρι.

Κρατάμε 1 ½ φλ.

από το νερό στο οποίο έβρασε το σταμναγκάθι.

Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή και πλατιά κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρέας από όλες τις μεριές μέχρι να ροδίσει.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά μέχρι να πιει τα υγρά του.

Ρίχνουμε 1 ½ φλ.

καυτό νερό ίσα να φθάνει στην επιφάνεια του κρέατος, αφήνουμε να πάρει βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο.

Μαγειρεύουμε για 1 ώρα, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλη μισή ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το αρνί. Σε μεγάλο βαρύ μπολ, χτυπάμε καλά τους κρόκους με τον αβγοδάρτη.

Προσθέτουμε το γιαούρτι ή τη σμετάνα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν πλήρως τα υλικά.

Διαλύουμε σε λίγο κρύο νερό το κορνφλάουρ και το προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με τον μαϊντανό, ανακατεύοντας γερά.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το σταμναγκάθι και τα παντζαρόφυλλα, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση.

Αν είναι πολύ πηχτό, προσθέτουμε λίγο από το χορτόζουμο που έχουμε κρατήσει.

Σβήνουμε την εστία και αφήνουμε την κατσαρόλα επάνω.

Ρίχνουμε με μια κουτάλα λίγο –λίγο από το καυτό ζουμί στο μείγμα των αβγών, όπως κάνουμε με το αβγολέμονο, ανακατεύοντας συνέχεια.

Όταν έχουμε ρίξει 2 –3 κουταλιές από τον ζωμό, τουμπάρουμε όλο το μείγμα των αβγών μέσα στην κατσαρόλα και την κουνάμε κυκλικά επάνω στη σβηστή εστία.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο, σκεπάζουμε με μια βαμβακερή πετσέτα, αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί 10 λεπτά, και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

A.T.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.