banner
banner
banner

Ανάμεικτο ρύζι με ρεβίθια, μπρόκολο, καρότο και κάσιους

Συνταγή

Ανάμεικτο ρύζι με ρεβίθια, μπρόκολο, καρότο και κάσιους
Υλικά για 4 μερίδες

250 γρ. ρεβίθια ξερά
150 γρ. ωμό καρότο, κομμένο σε φέτες
300 γρ. μπρόκολο, ελαφρά ζεματισμένο
300 γρ. ωμό λάχανο κόκκινο, ψιλοκομμένο
150 γρ. άγριο ρύζι
350 γρ. ρύζι parboiled
50 γρ. κάσιους ωμά, ανάλατα
ανθός αλατιού & πιπέρι φρεσκοτριμμένο
για το dressing:
90 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
ξύσμα από ένα λεμόνι και τον χυμό τουSalads

banner
Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από την προηγούμενη και βράζουμε σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Μουλιάζουμε το άγριο ρύζι σε χλιαρό νερό για 1 ώρα και κατόπιν το βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό. Μόλις είναι έτοιμο σουρώνουμε και κρυώνουμε με νερό αμέσως.
Βράζουμε το ρύζι parboiled σε άφθονο αλατισμένο νερό και μόλις είναι έτοιμο σουρώνουμε και κρυώνουμε με νερό αμέσως. Σε αντικολλητικό τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε τα κάσιους για να βγάλουν τα έλαια και το άρωμα τους.
Μόλις έχουμε όλα τα υλικά έτοιμα για χρήση τα αναμειγνύουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα υλικά του dressing, τα οποία προηγουμένως τα έχουμε χτυπήσει καλά. Αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με κάσιους.


*Η συνταγή είναι από το βιβλίο "Holmes Place Cookbook", που διατίθεται στα Holmes Place.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος