Follow us

O Ηλίας Σκουλάς δημιουργεί ready to cook στο Carnicero

Η πρόσφατη πρόταση του ξεχωριστού κρεοπωλείου-deli είναι άκρως δελεαστική, καθώς αφορά εδέσματα έτοιμα, που δεν θυμίζουν τα συνηθισμένα, σε συνταγές του γνωστού σεφ Ηλία Σκουλά…

O Ηλίας Σκουλάς δημιουργεί ready to cook στο Carnicero

Το “μπιφτέκι της γαλλικής εξοχής”, με τρούφα και μουστάρδα Dijon, τα χειροποίητα ζουμερά λουκάνικα από κρέας μαύρου χοίρου, με foie gras και μανταρίνι, η crépinette από κοτόπουλο κι ένα νοστιμότατο tartare από μοσχαρίσιο φιλέτο Charolais και σαν συνοδευτικά η sauce gribiche για το μπιφτέκι -και όχι μόνο- και μια σάλτσα σαμπάνιας μέσα σε βαζάκι που συνοδεύει το tartare, είναι σοβαροί λόγοι να περάσετε τo συντομότερο από το Carnicero.
Τα δοκιμάσαμε επί τόπου δια χειρός Ηλία Σκουλά, με τη συνοδεία των εξαιρετικών οίνων του Κτήματος Άλφα, σε μια άκρως γευστική βραδιά, στον φιλόξενο χώρο του Carnicero του Ν. Ψυχικού και ήταν απολαυστικά!

O Ηλίας Σκουλάς δημιουργεί ready to cook στο Carnicero
Ο Ηλίας Σκουλάς με το ταρτάρ του σε βαζάκι

Τα premium meat & delicatessen καταστήματα Carnicero (Ν. Ψυχικού και Κηφισιάς) είναι αλήθεια ότι δημιούργησαν μια “σχολή” στον τομέα τους. Όχι μόνο για τα προσεκτικά διαλεγμένα τους κρεατικά, ελληνικά και εισαγωγής, σε ποικιλία κοπών -από το πιο απλό ως το πιο high end είδος- και ένα σωρό ιδιαίτερα προϊόντα (όπως κάποια δυσεύρετα πουλερικά από τη Γαλλία), και βέβαια, τα εξαιρετικά τυριά και αλλαντικά τους, με έμφαση στα ιταλικά (μεγάλη ποικιλία σε pecorino) και ισπανικά, τη σειρά από επιλεγμένες σάλτσες, μουστάρδες, κρασιά και μπίρες και ό,τι συνοδευτικό μπορεί να χρειαστεί κανείς για το κρεατικό-πουλερικό του ή, απλά, για να στήσει ένα ολοκληρωμένο πλατό για μια φιλική βραδιά.

Στη “διαφορά”, που έκανε το πρώτο κατάστημα του Ν. Ψυχικού να γίνει αγαπημένο και να αποκτήσει σύντομα αδελφάκι στην Κηφισιά, θα προσθέσω την ατμόσφαιρα του Carnicero: ο χώρος αποπνέει μια ζεστασιά από το στήσιμο, τον φωτισμό, την όλη ατμόσφαιρα αλλά, κυρίως, το ζεστό χαμόγελο και τη φιλική, χωρίς βιασύνες και με γνώση εξυπηρέτηση που δέχεσαι από το προσωπικό. Και αυτό ακριβώς αντανακλά την προσωπικότητα της Μαίρης Αδαμοπούλου, δημιουργού και ψυχής του Carnicero.

Προσωπικά, όταν έρχομαι εδώ δεν είναι μόνο για να ψωνίσω τα χρειαζούμενα, αλλά και για να απολαύσω την εικόνα, να ανακαλύψω τις νέες αφίξεις, να “χαζέψω”, κατά το κοινώς λεγόμενο. Φυσικά, δεν θα φύγω χωρίς ένα ιδιαίτερο τυρί ή ένα έτοιμο παρασκεύασμα, από την εντυπωσιακή ποικιλία που φιγουράρει στις προθήκες: από ελληνικά τύπου εξοχικό ή γύρο μέχρι paupiettes, meat cakes, κοτολέτες πανέ και δημιουργίες από black angus, για ένα μικρό παράδειγμα.

Να σημειώσω, ότι ο Ηλίας Σκουλάς ετοιμάζει και άλλα εδέσματα στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Carnicero, που περιμένουμε με χαρά, κρίνοντας από τα πρόσφατα.

www.carnicero.gr
Καταστήματα premium meat & delikatessen Carnicero:

Δημητρίου Βασιλείου 18
Ν.Ψυχικό 210 6770050- 6945777769

Λεωφ. Κηφισίας 322
Κηφισιά 210 8015100

Σημείο πώλησης:
Εστιατόριο Magna Grecia
Σόλωνος 9
Yoleni's Greek Gastronomy Center 2122223629

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…