Follow us

9 προτάσεις για ένα κάλεσμα

9 προτάσεις για ένα κάλεσμα

Η γαλοπούλα έπαιξε το ρόλο της, αλλά τα γιορτινά τραπέζια δεν τελειώνουν στα Χριστούγεννα. Το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς θέλει λούσο και εντυπωσιακές γεύσεις, αλλά και ποικιλία, αν είναι σε στυλ μπουφέ. Η Πρωτοχρονιά θέλει ένα καλό κρεατικό για κυρίως πιάτο στο μεσημεριανό οικογενειακό τραπέζι, κι ακολουθούν μερικές γιορτές ακόμα, για να πέσουμε μαλακά στη ρουτίνα του Γενάρη. Ένα κάλεσμα αυτές τις τελευταίες μέρες είναι ευπρόσδεκτο απ' όλους και οφείλει να είναι προσεγμένο και πρωτότυπο. Αρχίστε με μια βελουτέ σούπα λαχανικών (αλλά και κάστανου), τολμήστε ένα εντυπωσιακό ριζότο αν είστε λίγοι κι έχετε έναν βοηθό την τελευταία ώρα, παρουσιάστε σαλάτες με ταιριαστούς συνδυασμούς πρασινάδας, τυριών, φρούτων, φτιάξτε μικρά ορεκτικά με βάση το σολομό, τις γαρίδες, το καπνιστό χέλι ή την πέστροφα επάνω σε έναν πουρέ φάβας, ρεβυθιών, αβοκάντο… Για κυρίως πιάτο παίζει πολύ το χοιρινό στο φούρνο μαγειρεμένο με φρούτα και κάποιο γλυκό κρασί, αλλά και το αγριογούρουνο, που βρίσκει πλέον κανείς εύκολα. Για λιγότερα άτομα και περισσότερη ευκολία ψήστε ένα ψαρονέφρι με ξερά φρούτα ή ένα μοσχαρίσιο φιλέτο σε κρούστα, για παράδειγμα. Η συνοδεία των πιάτων με το κρασί που ταιριάζει στο καθένα θα κλέψει τις εντυπώσεις και δεν θα σας στοιχίσει περισσότερο (υπολογίστε μέχρι τρια διαφορετικά κρασιά). Με τα γλυκά δεν θα έχετε μάλλον χρόνο ν΄ασχοληθείτε, αλλά έτσι κι αλλιώς θα σας τα φέρουν. Όμως, δεν είναι κακή ιδέα να υπολογίσετε μια εντυπωσιακή φρουτοσαλάτα για το τέλος, που θα δροσίσει και θα ξεκουράσει τον ουρανίσκο.

Επίσης...

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;