Follow us

Χιώτικο μανταρίνι με αστέρι

Mε το παραπάνω αξίζει το αστέρι που κέρδισε στα Great Taste Awards 2014 το απολαυστικό γλυκό του κουταλιού Φλούδα Μανταρίνι, ένα από τα καλύτερα προϊόντα της Citrus.

Χιώτικο μανταρίνι με αστέρι

Ποιος μπορεί, αλήθεια, ν΄αντισταθεί στο μοναδικό άρωμα του χιώτικου μανταρινιού, που εδώ έχουν καταφέρει να το περάσουν ατόφιο στο γλυκό! Το φτιάχνουν στο εργαστήριο της Citrus, στον κάμπο της Χίου, εκεί όπου βρίσκονται και τα ιδιόκτητα κτήματα με τις μανταρινιές. Άλλωστε, στο δυνατό άρωμα που αναδύουν οι οπωρώνες, την εποχή της άνθισης, οφείλεται και ο χαρακτηρισμός "μυροβόλος Χίος". Η μανταρινιά της ποικιλίας citrus deliciose tenore καλλιεργείται στο νησί από το 1850 και είναι αναγνωρισμένη ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.). Η ποικιλία αυτή βρήκε στη Χίο το κατάλληλο terroir για να αποδώσει στο μέγιστο το μοναδικό της άρωμα. Δυστυχώς, δεν επαρκεί για την αγορά της Αθήνας κι έτσι σπάνια έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε φρέσκα αυτά τα μανταρίνια. Φυσικά, το είδος καλλιεργείται και αλλού, αλλά δεν συγκρίνεται σε άρωμα και γεύση. Το γλυκό Φλούδα Μανταρίνι έχει έντονη αίσθηση φρούτου, γλυκύτητα που ισορροπείται από μια ευχάριστη οξύτητα εσπεριδοειδούς και, βέβαια, αυτό το ακαταμάχητο άρωμα. Τα συστατικά του είναι μανταρίνι, φλούδα μανταρινιού, ζάχαρη και λεμόνι. Εκτός από σκέτο, θα το σερβίρετε με καρυδόπιτα, θα φτιάξετε μ' αυτό μια ξεχωριστή πάστα φλώρα, ενώ ταιριάζει ιδιαίτερα και με σοκολατένια γλυκίσματα.

Θα το βρείτε στο Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής, (Σοφοκλέους 1), στο Degustation, Κουμπάρη 5 Κολωνάκι, στο Mastihashop (Πανεπιστημίου και Κριεζώτου, Σύνταγμα), Μιχαλάκης (Ναυαρίνου 6 και Καποδιστρίου 16 Πειραιάς) και σε άλλα καταστήματα.

Citrus, Αργέντη 9-11 Κάμπος Χίου, τηλ. 22710 31513 www.citrus-chios.gr

Επίσης...

Σοκολατόπιτα: Η αδυναμία των choco-lovers

Δείτε εντός τρεις συνταγές για την αγαπημένη και φουλ στη σοκολάτα πίτα.

Οι σπόροι chia υπόσχονται να κάνουν αφράτο το γλυκό σου

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για μπράουνις, μους και μάφιν με τους "μαγικούς" (και θρεπτικούς) σπόρους.

Περισσότερα από

Γλυκό

Τα τσιζκέικ πάνε πολύ στην άνοιξη

Δροσερά και ωραία, αυτά είναι τα τσιζκέικ που σας προτείνουμε να απολαύσετε.

Σου δίνουμε ιδέες για να πλάσεις κι εσύ κουλουράκια!

Τα θυμηθήκαμε ξανά το Πάσχα στην εορταστική τους βερσιόν όμως δεν είναι ακόμη η ώρα να φύγουν από το προσκήνιο κι αυτές οι συνταγές θα σου το αποδείξουν.

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

Γλυκά του Πάσχα: Αρώματα, γεύσεις και παραδόσεις που αγαπάμε

Τα πασχαλινά γλυκά γεμίζουν το σπίτι με αρώματα, ζεστασιά και γιορτινή διάθεση.

Τι γλυκά τρώμε τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Νηστίσιμα και νόστιμα, αυτά είναι τα γλυκά που μπορούμε να καταναλώσουμε λίγο πριν την κορύφωση του Πάσχα.

Φτιάχνουμε τους πιο νόστιμους χαλβάδες!

Δοκιμάστε τις τρεις συνταγές για χαλβά που θα βρείτε εντός.

Φτιάξτε το Saint Honoré με βανίλια και mascarpone του chef – pâtissier Αλέξανδρου Κόνιαρη

Δείτε εντός της συνταγή για το λαχταριστό γαλλικό γλυκό.

Η Vacherin με σμέουρα και κρέμα βανίλιας του chef – pâtissier Μανώλη Στήθου

Φτιάξτε κι εσείς το νόστιμο γλυκό, ακολουθώντας τη συνταγή εντός.

Φτιάξτε τις κρέπες με βιολογικά μύρτιλα του chef – pâtissier Σπύρου Πεδιαδιτάκη

Δοκιμάστε να δημιουργήσετε κι εσείς το εύκολο και ισορροπημένο ζεστό γλυκό που έχει αρώματα καραμέλας, φρούτου και αλκοόλ.

Το σιμιγδάλι πέρα από τον χαλβά

Δοκιμάστε τρεις συνταγές με ένα υλικό που θα σας εκπλήξει για την πλούσια υφή που δίνει στα γλυκά.