Follow us

Τσιζκέικ με μαρμελάδα ελιάς

Μαρμελάδα ελιάς, σοκολατάκι με φέτα, μέλι και κουκουνάρι, τάρτα με γραβιέρα και σύκα, ταχίνι με σοκολάτα και γλυκάνισο... Ο VIP της ελληνικής ζαχαροπλαστικής δημιουργεί μια Νew Greek Tradition με παράδοξα και όμως αληθινά γλυκά. Το ΕΥ σάς σερβίρει κατ αποκλειστικότατα μια πρώτη γεύση από το καινούργιο του βιβλίο, που θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο.

Τσιζκέικ με μαρμελάδα ελιάς

Υλικά

Υλικά

Βάση

200 γρ. τριμμένο φιστίκι Αιγίνης

70 γρ. βούτυρο λιωμένο

40 γρ. ζάχαρη

Κρέμα

600 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια

60 γρ. ζάχαρη-άχνη

200 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή (35% λιπαρά)

Επικάλυψη

150 γρ. μαρμελάδα ελιάς Gaea

Παρασκευή

ΒάσηΑνακατεύουμε το φιστίκι Αιγίνης με τη ζάχαρη και το βούτυρο.

Παίρνουμε ένα στεφάνι διαμέτρου 20 εκ.

και ύψους 4 εκ., το τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα και στο εσωτερικό της βάζουμε το μίγμα, πιέζοντας προς τα κάτω.

ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 12 λεπτά περίπου.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.ΚρέμαΑνακατεύουμε με μια κουτάλα το τυρί, τη ζάχαρη, όχι για πολύ, και προσθέτουμε την κρέμα.

Γεμίζουμε το στεφάνι, ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα, ώστε να είναι λεία, και το βάζουμε στο ψυγείο.

Όταν κρυώσει, καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με τη μαρμελάδα ελιάς.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Γλυκά

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.