Υλικά
Υλικά
Ζύμη
125 γρ. βούτυρο
90 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 αβγό
250 γρ. αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα κανέλα
Γέμιση
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα Valrhona extra bitter
100 γρ. ταχίνι
100 γρ. κρέμα γάλακτος
4 αβγά
1 κρόκος αβγού
100 γρ. ζάχαρη κοινή
Λίγο γλυκάνισο σε σκόνη
Λίγο γλυκάνισο σε σπόρους
Παρασκευή
Ζύμη
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και φτιάχνουμε ένα ζυμάρι.
Αφήνουμε για μία ώρα στο ψυγείο.
Ξαναμαλακώνουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε σε μια φόρμα τάρτας διαμέτρου 20-22 εκ.
και ύψους 14 χιλ.
Τοποθετούμε στο εσωτερικό της μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και γεμίζουμε με ρύζι ή φασόλια.
Ψήνουμε στους 170°C σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά περίπου.
Γέμιση
Λιώνουμε σε μπεν-μαρί τη σοκολάτα με το ταχίνι: και την κρέμα γάλακτος.
Χτυπάμε τα αβγά, τον κρόκο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και τοποθετούμε σε μπεν-μαρί, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα, μέχρι τα αβγά να φουσκώσουν και να δέσουν.
Ανακατεύουμε πολύ καλά τα αβγά με το μίγμα της σοκολάτας σε θερμοκρασία 40°C και με αυτό το μίγμα γεμίζουμε την τάρτα.
Πασπαλίζουμε με τους σπόρους του γλυκάνισου και ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 160°C.
Σερβίρουμε ζεστή ή κρύα κατά προτίμηση, αλλά όχι από το ψυγείο.