Follow us

Τάρτα σοκολάτας με ταχίνι και γλυκάνισο

Μαρμελάδα ελιάς, σοκολατάκι με φέτα, μέλι και κουκουνάρι, τάρτα με γραβιέρα και σύκα, ταχίνι με σοκολάτα και γλυκάνισο... Ο VIP της ελληνικής ζαχαροπλαστικής-Στέλιος Παρλιάρος- δημιουργεί μια Νew Greek Tradition με παράδοξα και όμως αληθινά γλυκά. Το ΕΥ σάς σερβίρει κατ αποκλειστικότατα μια πρώτη γεύση από το καινούργιο του βιβλίο, που θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο.

Τάρτα σοκολάτας με ταχίνι και γλυκάνισο

Υλικά

Υλικά

Ζύμη

125 γρ. βούτυρο

90 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 αβγό

250 γρ. αλεύρι

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα κανέλα


Γέμιση

300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα Valrhona extra bitter

100 γρ. ταχίνι

100 γρ. κρέμα γάλακτος

4 αβγά

1 κρόκος αβγού

100 γρ. ζάχαρη κοινή

Λίγο γλυκάνισο σε σκόνη

Λίγο γλυκάνισο σε σπόρους

Παρασκευή

Ζύμη
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και φτιάχνουμε ένα ζυμάρι.

Αφήνουμε για μία ώρα στο ψυγείο.

Ξαναμαλακώνουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε σε μια φόρμα τάρτας διαμέτρου 20-22 εκ.

και ύψους 14 χιλ.

Τοποθετούμε στο εσωτερικό της μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και γεμίζουμε με ρύζι ή φασόλια.

Ψήνουμε στους 170°C σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά περίπου.

Γέμιση
Λιώνουμε σε μπεν-μαρί τη σοκολάτα με το ταχίνι: και την κρέμα γάλακτος.

Χτυπάμε τα αβγά, τον κρόκο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και τοποθετούμε σε μπεν-μαρί, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα, μέχρι τα αβγά να φουσκώσουν και να δέσουν.

Ανακατεύουμε πολύ καλά τα αβγά με το μίγμα της σοκολάτας σε θερμοκρασία 40°C και με αυτό το μίγμα γεμίζουμε την τάρτα.

Πασπαλίζουμε με τους σπόρους του γλυκάνισου και ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 160°C.

Σερβίρουμε ζεστή ή κρύα κατά προτίμηση, αλλά όχι από το ψυγείο.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.