Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
Σαρλότ
Αχλάδια (από το μπλέντερ, καθαρό βάρος 250 γρ.).
150 γρ. ζάχαρη.
150 γρ. κρέμα γάλακτος.
2 φύλλα ζελατίνα.
1 λεμόνι (χυμός).
Σάλτσα
5 αχλάδια.
300 γρ. κόκκινο κρασί.
150 γρ. ζάχαρη. 1 λεμόνι (φλούδα).
1 πορτοκάλι (φλούδα).
10 κομμάτια γαρίφαλο.
1 κομμάτι κανέλα.
Παρασκευή
Καθαρίζουμε τα αχλάδια για τη σαρλότ, τα κόβουμε σε κύβους, προσθέτουμε λεμόνι και ζάχαρη και τα βράζουμε όλα μαζί, μέχρι να μαλακώσουν τα αχλάδια (περίπου 30 λεπτά).
Περνάμε το μίγμα στο μπλέντερ.
Καθαρίζουμε τα αχλάδια για τη σάλτσα, τα κόβουμε στη μέση, τα βράζουμε για μισή ώρα με το κρασί, τη ζάχαρη, τις φλούδες και τα μπαχαρικά, και τα αφαιρούμε από το σκεύος.
Αφήνουμε το κρασί να βράσει (σε χαμηλή φωτιά) μέχρι να γίνει σιρόπι Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνας σε νερό κρύο.
Σε ένα άλλο σκεύος, τοποθετούμε το μίγμα οπό το μπλέντερ, προσθέτουμε τπ ζελατίνα και την ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και σιγά σιγά προσθέτουμε το μίγμα με τη ζελατίνα.
Τοποθετούμε σε ατομικές φορμίτσες και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.
Παρουσίαση
Κόβουμε το αχλάδι σε σχήμα βεντάλιας, το βάζουμε στο πιάτο, προσθέτουμε από δίπλα τη σαρλότ και τα γαρνίρουμε με το σιρόπι.