Follow us

Σαρλότ αχλαδιών με σάλτσα vin brule

Το δεύτερο καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας εκτός Αθήνας (Χρυσοί Σκούφοι 2003) αποδεικνύει στο ΕΥ το λόγο της βράβευσής του. Συντονιζόμαστε με την «κουζίνα της καρδιάς» του Έκτορα Μποτρίνι -και μόνο για αυτήν αξίζει ένα week-end στην Κέρκυρα!

Σαρλότ αχλαδιών με σάλτσα vin brule

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

Σαρλότ

Αχλάδια (από το μπλέντερ, καθαρό βάρος 250 γρ.).

150 γρ. ζάχαρη.

150 γρ. κρέμα γάλακτος.

2 φύλλα ζελατίνα.

1 λεμόνι (χυμός).


Σάλτσα

5 αχλάδια.

300 γρ. κόκκινο κρασί.

150 γρ. ζάχαρη. 1 λεμόνι (φλούδα).

1 πορτοκάλι (φλούδα).

10 κομμάτια γαρίφαλο.

1 κομμάτι κανέλα.

Παρασκευή

Καθαρίζουμε τα αχλάδια για τη σαρλότ, τα κόβουμε σε κύβους, προσθέτουμε λεμόνι και ζάχαρη και τα βράζουμε όλα μαζί, μέχρι να μαλακώσουν τα αχλάδια (περίπου 30 λεπτά).

Περνάμε το μίγμα στο μπλέντερ.

Καθαρίζουμε τα αχλάδια για τη σάλτσα, τα κόβουμε στη μέση, τα βράζουμε για μισή ώρα με το κρασί, τη ζάχαρη, τις φλούδες και τα μπαχαρικά, και τα αφαιρούμε από το σκεύος.

Αφήνουμε το κρασί να βράσει (σε χαμηλή φωτιά) μέχρι να γίνει σιρόπι Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνας σε νερό κρύο.

Σε ένα άλλο σκεύος, τοποθετούμε το μίγμα οπό το μπλέντερ, προσθέτουμε τπ ζελατίνα και την ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και σιγά σιγά προσθέτουμε το μίγμα με τη ζελατίνα.

Τοποθετούμε σε ατομικές φορμίτσες και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.



Παρουσίαση
Κόβουμε το αχλάδι σε σχήμα βεντάλιας, το βάζουμε στο πιάτο, προσθέτουμε από δίπλα τη σαρλότ και τα γαρνίρουμε με το σιρόπι.

Επίσης...

Το πιο Γρήγορο Γλυκό σε Ποτήρι

Έχει γεύση από πραλίνα φουντουκιού και γίνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Γλυκό Ανθότυρο με Άρωμα Καφέ

Μια κρέμα με ταυτότητα ελληνική, με μια αδιόρατη ξινούτσικη νότα, που κάνει ακόμα πιο ανάλαφρο το αποτέλεσμα και παντρεύεται ιδανικά με τις σταφίδες, τον καφέ και τη σοκολάτα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γλυκό Ψυγείου με Σύκα και Παστέλι

Νοστιμότερο από το παγωτό, ούτε παγωμένο ούτε ζεστό, αυτό το σεμιφρέντο είναι μαγικό όλες τις ώρες και κλείνει ιδανικά ένα δείπνο.

Πανακότα με Γιαούρτι και Πεπόνι

Ένα γλυκό με λίγες θερμίδες, για όσους κάνουν δίαιτα, αλλά και για όσους θέλουν να γλυκαθούν ανάλαφρα.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Ονειρεμένο Γιαουρτογλυκό με Ανανά

Τρώγεται σαν χάδι, με γεύση από τα παλιά γλυκά της παιδικής μας ηλικίας.

Φραουλένια Κρέμα Πάνω σε Αφράτη Βάση

Αιθέριο και ελαφρύ γλυκό, που γίνεται ακόμα πιο ανάλαφρο χάρη στη βάση από φρυγανιές, όπως την εφηύραν οι μαμάδες τη δεκαετία του '70.

Η Παγωμένη Μπόμπα της Γιαγιάς

Όταν το δοκίμαζες, ξεχνούσες κάθε λαχτάρα για έτοιμο παγωτό.

Γλυκό με Γεύση Λεμόνι και Σοκολάτα

Ζουμερό σιροπιαστό κέικ στη βάση, κρέμα λεμόνι και επικάλυψη σοκολάτας, ένα γλυκό για όλες τις ώρες.

Μoυς Καφέ με Σπιτική Πραλίνα Αμυγδάλου

Τίποτα δε συγκρίνεται με τη γεύση της πραλίνας που φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα με σπιτική καραμέλα.

Γλυκό με Μασκαρπόνε και Ροδάκινα

Το μασκαρπόνε είναι η μαγική λέξη για τη νοστιμιά των γλυκών ψυγείου.

Ζελέ Λεμόνι με Γάλα και Μπισκότα

Ένα πανεύκολο γλυκό, που δροσίζει με λεμονάτο άρωμα τον ουρανίσκο σου.