banner
banner
banner

Ψωμί μπριός με αγγούρι και καβούρι, σε μαγιονέζα από πράσινο τσάι και δυόσμο από τον Ζαν Λουί Καψαλάς

Συνταγή

Ψωμί μπριός με αγγούρι και καβούρι, σε μαγιονέζα από πράσινο τσάι και δυόσμο από τον Ζαν Λουί Καψαλάς
Υλικά για 4 άτομα

4 ατομικά ψωμιά μπριός

1 αγγούρι

60 γρ. μαγιονέζα

1 φακελάκι πράσινο τσάι

80 γρ. καβουρόψιχα

1 μικρό ματσάκι δυόσμο

1 λεμόνι

1 κ.γλ. αλάτι

banner
Παρασκευή

Καθαρίζουμε το αγγούρι και το κόβουμε σε μακριές και λεπτές λωρίδες, το αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι μαζί με λίγο αλάτι για να βγάλει τα υγρά του. Παίρνουμε το χυμό του λεμονιού και τον βράζουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε το τσάι. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη μαγιονέζα με το καβούρι, το χυμό του λεμονιού, το αγγούρι και το δυόσμο, ψιλοκομμένο. Γεμίζουμε με το μίγμα αυτό τα μπριός μας.

Το κλασικό αγγλικό cucumber sandwich του απογευματινού αναθεωρείται: το κάτασπρο ψωμί φόρμας γίνεται μπριός, το βούτυρο μαγιονέζα και το νεροκάρδαμο δυόσμος, ενώ τη χαριστική βολή δίνει το καβούρι. Το σύνολο μας καλεί να επιλέξουμε τη συνοδεία ενός λεπτού, γιαπωνέζικου, πράσινου τσαγιού gyokuro, με ευχάριστη γεύση ιωδίου. Τρία λεπτά στην τσαγιέρα θα του επιτρέψουν να σταθεί αρμονικά δίπλα στα μπριός.

banner

Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος