Υλικά
Υλικά για 4 άτομα
4 ατομικά ψωμιά μπριός
1 αγγούρι
60 γρ. μαγιονέζα
1 φακελάκι πράσινο τσάι
80 γρ. καβουρόψιχα
1 μικρό ματσάκι δυόσμο
1 λεμόνι
1 κ.γλ. αλάτι
Παρασκευή
Καθαρίζουμε το αγγούρι και το κόβουμε σε μακριές και λεπτές λωρίδες, το αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι μαζί με λίγο αλάτι για να βγάλει τα υγρά του.
Παίρνουμε το χυμό του λεμονιού και τον βράζουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε το τσάι.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη μαγιονέζα με το καβούρι, το χυμό του λεμονιού, το αγγούρι και το δυόσμο, ψιλοκομμένο.
Γεμίζουμε με το μίγμα αυτό τα μπριός μας.
Το κλασικό αγγλικό cucumber sandwich του απογευματινού αναθεωρείται: το κάτασπρο ψωμί φόρμας γίνεται μπριός, το βούτυρο μαγιονέζα και το νεροκάρδαμο δυόσμος, ενώ τη χαριστική βολή δίνει το καβούρι.
Το σύνολο μας καλεί να επιλέξουμε τη συνοδεία ενός λεπτού, γιαπωνέζικου, πράσινου τσαγιού gyokuro, με ευχάριστη γεύση ιωδίου.
Τρία λεπτά στην τσαγιέρα θα του επιτρέψουν να σταθεί αρμονικά δίπλα στα μπριός.