Follow us

Παντζάρι: Γλυκό κουταλιού παντζάρι, με πιπερόριζα και παγωτό βανίλια

Σερβίρονται στην πασαρέλα της γαστρονομίας και γίνονται αντικείμενα τρελού πόθου. Μερικά είναι καταξιωμένες αξίες, αλλά ανερχόμενες δυνάμεις, που εισβάλλουν με αέρα στα μενού των εστιατορίων. Ιδού τα εννέα υλικά που θα λατρέψουμε τη φετινό σεζόν - και πώς δένουν συνειρμικά με τις επιταγές της μόδας.

Παντζάρι: Γλυκό κουταλιού παντζάρι, με πιπερόριζα και παγωτό βανίλια

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό παντζάρια (μόνο τα κεφάλια)

6 ποτήρια νερού ζάχαρη

8 ποτήρια νερό

4 ξυλάκια κανέλα

2 λεμόνια ολόκληρα

100 γρ. τζίντζερ, καθαρισμένο και κομμένο σε μέγεθος σπίρτου

3 κ.σ. γλυκόζη

10 φύλλα φρέσκια αρμπαρόριζα (από γλάστρα)

10 φύλλα φρέσκια λουίζα (από γλάστρα)

Παρασκευή

Καθαρίζουμε τα παντζάρια (όπως τις πατάτες) και τα κόβουμε σε λεπτές στρογγυλές φέτες.

Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά και μόλις αρχίσουν να βράζουν, προσθέτουμε τα παντζάρια και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Σερβίρουμε πάνω σε παγωτό βανίλια και στολίζουμε με φυλλαράκια αρμπαρόριζας.

Το γλυκό διατηρείται σε βάζα, όπως όλα τα γλυκά του κουταλιού.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Γλυκά

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.