Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
1 κιλό παντζάρια (μόνο τα κεφάλια)
6 ποτήρια νερού ζάχαρη
8 ποτήρια νερό
4 ξυλάκια κανέλα
2 λεμόνια ολόκληρα
100 γρ. τζίντζερ, καθαρισμένο και κομμένο σε μέγεθος σπίρτου
3 κ.σ. γλυκόζη
10 φύλλα φρέσκια αρμπαρόριζα (από γλάστρα)
10 φύλλα φρέσκια λουίζα (από γλάστρα)
Παρασκευή
Καθαρίζουμε τα παντζάρια (όπως τις πατάτες) και τα κόβουμε σε λεπτές στρογγυλές φέτες.
Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά και μόλις αρχίσουν να βράζουν, προσθέτουμε τα παντζάρια και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Σερβίρουμε πάνω σε παγωτό βανίλια και στολίζουμε με φυλλαράκια αρμπαρόριζας.
Το γλυκό διατηρείται σε βάζα, όπως όλα τα γλυκά του κουταλιού.