Follow us

Παγωτό παρφέ με σικορέ. Ζαμπαγιόν με λευκή μπύρα

Η κορυφαία γυναίκα σεφ της Ευρώπης (που μάγεψε πέρυσι με το μενού της στnv απονομή των «Χρυσών Σκούφων 2001» του «Αθηνοράματος») υπογράφει από το Παρίσι το ρεβεγιόν του ΕΥ. Η υψηλή γαστρονομία ξελογιάζεται από τις χάρες της μπίρας στο πιο «Oh mon Dieu!» σουαρέ των εορτών.

Παγωτό παρφέ με σικορέ. Ζαμπαγιόν με λευκή μπύρα

Υλικά

Υλικά (για 6 άτομα)

Παρφέ

6 αβγά

250 γρ. ζάχαρη

220 γρ. pain depices*

20 γρ. σικορέ σε σκόνη

20 cl κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά


Ζαμπαγιόν

2 κρόκοι αβγών

20 γρ. ζάχαρη

15 cl λευκή μπίρα

Παρασκευή

Παρφέ
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και τα βάζουμε σε 2 διαφορετικά μπολ.

Προθερμαίνουμε το φούρνο (μέτρια θερμοκρασία), χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα, προσθέτοντας τους λίγη λίγη 150 γρ.

από τη ζάχαρη.

Κόβουμε το pain d’ epices σε κομματάκια και τα ανακατεύουμε με τη μαρέγκα.

Αδειάζουμε το μίγμα σε μια φόρμα για σουφλέ και το ψήνουμε για 10 λεπτά.

Το αφήνουμε να κρυώσει μέσα στη φόρμα.

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα 10 cl νερό και 100 γρ.

ζάχαρη σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρουμε ρευστό σιρόπι.

Προσθέτουμε το σικορέ (σκόνη).

Χτυπάμε τους κρόκους των αβγών μαζί με το σιρόπι.

Το αφήνουμε να κρυώσει.

Στο μεταξύ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την προσθέτουμε στους κρύους πλέον κρόκους.

Σκεπάζουμε με αυτό το μίγμα το ψημένο μίγμα του παρφέ στη φόρμα του σουφλέ.

Το βάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες.

Ζαμπαγιόν
Σε μια μικρή βαριά κατσαρόλα χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να πάρει ανοιχτό κίτρινο χρώμα.

Το αραιώνουμε με τη λευκή μπίρα.

Χτυπάμε σε μπεν μαρί πολύ δυνατά το ζαμπαγιόν με σύρμα, μέχρι να αποκτήσει πυκνή υφή, αποφεύγοντας οπωσδήποτε το βρασμό.

Ξεφορμάρουμε το παγωτό, το πασπαλίζουμε με κακάο και το σερβίρουμε χλιαρό με το ζαμπαγιόν.

* Αν δεν βρούμε pain depices (ένα παραδοσιακό γαλλικό ψωμί με πολλά μυρωδικά) το αντικαθιστούμε με 3 φέτες κέικ κανέλας-μελιού, προσθέτοντας επίσης 3 κοφτά κουτ.

γλυκού από το μίγμα μπαχαρικών που περιγράφουμε στην παρασκευή της συνταγής «Carbonade βοδινού με μπίρα και pain depices».

Επίσης...

Παγωτό Γιαούρτι-Σοκολάτα με Φράουλες

Ένα υπέροχο, ελαφρύ και καθόλου λιγωτικό παγωτό. Και δεν χρειάζεται παγωτομηχανή.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σορμπέ Πορτοκάλι με Campari

Φτιάχνεται όλο τον χρόνο. Δροσιστικό και ευωδιαστό, δεν τρώγεται μόνο σαν επιδόρπιο, αλλά ταιριάζει και πάνω σε μια πράσινη σαλάτα, ιδιαίτερα με σπανάκι.

Παγωτό σε Τούρτα

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο παγωτό σε τούρτα.

Παγωτό Σοκολάτα Αφράτο με Cookies

Πώς θα φτιάξετε το πιο αφράτο παγωτό σοκολάτα με cookies.

Σορμπέ Πεπόνι με Τζίντζερ

To ώριμο καλοκαιρινό πεπόνι αποκτά την πιο εξωτική του εκδοχή με το πικάντικο και αρωματικό φρέσκο τζίντζερ.

Παγωτό Σάντουιτς με Μπισκότα

Η συνταγή για ένα υπέροχο παγωτό σάντουιτς με μπισκότα.

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Πλούσιο Παγωτό Βανίλια

Πώς θα φτιάξετε το πιο πλούσιο παγωτό βανίλια.

Παγωτό με Μπεζέδες

Η συνταγή για το πιο νόστιμο παγωτό με μπεζέδες.

Παγωτό με Σαβαγιάρ ή Μπισκότα

Πώς θα φτιάξετε ένα θαυμάσιο παγωτό με σαβαγιάρ ή μπισκότα.

Vegan Παγωτό Καρύδας

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο vegan παγωτό καρύδας.