Follow us

Μελομακάρονα με σιρόπι μαύρης τρούφας

Αυτές οι γιορτές θα έχουν λάμψη γαλανόλευκη! Δίχως αιδώ, ο Χριστόφορος Πέσκιας φοράει στρας στα ντολμαδάκια, τη φασολάδα, τον κουραμπιέ και το μελομακάρονο... Προτείνοντας ένα εορταστικό μενού πιο σκανδαλιστικό δεν γίνεται!

Μελομακάρονα με σιρόπι μαύρης τρούφας

Υλικά

Υλικά

Μελομακάρονα

1 φλιτζ. τσαγιού λάδι

1/2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη

1 φλιτζ. τσαγιού καρύδια χοντροκοπανισμένα

3 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι (συν όσο πάρει για να γίνει ζύμη μαλακή)

1 φλιτζ. καφέ κονιάκ

2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ


Σιρόπι μαύρης τρούφας

Φρέσκια μαύρη τρούφα, κομμένη σε μικρά κομματάκια (ή λάδι αρωματισμένο με μαύρη τρούφα)

1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη

1 φλιτζ. τσαγιού μέλι

1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό


Παρασκευή

Μελομακάρονα
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν πάουντερ.

Χτυπάμε καλά το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτουμε στο τέλος το κονιάκ.

Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη.

Πλάθουμε τα μελομακάρονα, τα αυλακώνουμε με πιρούνι, τα βάζουμε σε ταψί και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20-30 λεπτά.

Σιρόπι μαύρης τρούφας
Βράζουμε νερό, μέλι και ζάχαρη μέχρι να γίνουν σιρόπι.

Προσθέτουμε την τρούφα, ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε λίγο για να αναμιχθούν σωστά τα αρώματα.

Βουτάμε τα κρύα μελομακάρονα στο ζεστό -όχι καυτό- σιρόπι (όχι πάνω από 3 κάθε φορά), τα αποσύρουμε με τρυπητή κουτάλα.

Τα τοποθετούμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με το καρύδι.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Γλυκά

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.