Κορμός σοκολάτας με φιστίκι Αιγίνης και σούπα σοκολάτας-Μεταξά

Συνταγή

Κορμός σοκολάτας με φιστίκι Αιγίνης και σούπα σοκολάτας-Μεταξά
Υλικά (για 8-10 άτομα)

200 γρ. μέλι

200 γρ. βούτυρο

250 ml. γάλα

250 ml. κρέμα γάλακτος

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

50 γρ. κακάο

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

2 πακέτα πτι μπερ

Λίγο γάλα



Σούπα σοκολάτας-Μεταξά

200 ml. κρέμα γάλακτος

200 ml. γάλα

50 γρ. σοκολάτα γάλακτος

2 κ.σ. Μεταξά

Παρασκευή

Σε μια μέτρια κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά, βράζουμε για 1 λεπτό μέλι, βούτυρο, γάλα, κρέμα, ξύσμα πορτοκαλιού, κακάο Αφού βράσει, το βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει πλήρως, και κατόπιν προσθέτουμε τα φιστίκια.



Σε ένα μπολ σπάμε τα Πτι Μπερ με τα χέρια μας και μαλακώνουμε με λίγο γάλα. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ, τα περιχύνουμε με τη ζεστή σοκολάτα και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο. Αφού παγώσει, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με σούπα σοκολάτας-Μεταξά.



Σούπα σοκολάτας-Μεταξά

Ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος και το γάλα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη σοκολάτα γάλακτος και το Μεταξά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας πλούσιος αφρός. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα μαζί με ένα κομμάτι από τον κορμό.

Ελληνικό ποπ με μια γαστρονομική μετάφραση του αγαπημένου σπιτικού γλυκίσματος.


Γλυκό

Γλυκά

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος