banner
banner
banner

Γαλατόπιτα μπριλέ με μανούρι και φλούδες εσπεριδοειδών

Συνταγή

Γαλατόπιτα μπριλέ με μανούρι και φλούδες εσπεριδοειδών
Υλικά

50 γρ. αλεύρι
50 γρ. φρέσκο βούτυρο
50 γρ. ζάχαρη
200 mI γάλα
70 γρ. μανούρι
Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
Χωριάτικο φύλλο
1 αβγό
50 γρ. βούτυρο λιωμένο
Ζάχαρη για την κρούστα

banner
Παρασκευή

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το φρέσκο βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια, ρίχνοντας σιγά σιγά και το γάλα (κατά προτίμησιν χλιαρό), σε χαμηλή φωτιά, εωσότου πήξει η κρέμα. Προσεκτικά, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μανούρι, το ξύσμα των εσπεριδοειδών, και την τελευταία στιγμή το αβγό. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και στρώνουμε 4 φύλλα χωριάτικα, επίσης βουτυρώνοντάς τα ένα ένα. Στρίβουμε περιμετρικά το φύλλο, ώστε να δημιουργήσουμε ένα κορδόνι. Προσθέτουμε το μίγμα και ψήνουμε σε φούρνο για 20 λεπτά (180 C). Τη βγάζουμε από το φούρνο, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη και τη βάζουμε στο γκριλ μέχρι να καραμελώσει.

banner

Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος