Follow us

Φάτε churros!

Ένα βράδυ, καθώς περνούσα από τη Χαμοστέρνας, πήρε το μάτι μου μια επιγραφή σε ένα μικρό μαγαζί : «Churreria Torro». Churros, ισπανικούς λουκουμάδες δηλαδή, πρώτη φορά έβλεπα στην Αθήνα. Ξαναπέρασα μέρα κι έμαθα την ιστορία του.

Φάτε churros!

Ο Γιάννης Φιλιππούσης ακολούθησε την προτροπή των φίλων του Victor και Valeria από την Αργεντινή και Ylmer από την Κούβα κι έμπλεξε τους δικούς μας λουκουμάδες με τα σπανιόλικα churros. Τα φτιάχνει στο μικρό του στέκι, που είναι γεμάτο με καλτ εξώφυλλα ροκ δίσκων και σημαίες της Αργεντινής και της ειρήνης. Τα churros του είναι τραγανά και κρατάνε πάνω στις ρίγες τους τη ζάχαρη ή τη σοκολάτα που λιώνει εκείνη τη στιγμή. Εντός ολίγου, στο ρεπερτόριό του θα μπει και dulce de leche. Παράλληλα φτιάχνει και ωραίους λουκουμάδες, με καλό μέλι ή λευκή σοκολάτα, αλλά και με τσένταρ και μπέικον. κόλαση! Σερβίρει καφέ των Ζαπατίστας, στηρίζει το fair trade, ενώ πολλοί Λατίνοι και ισπανόφιλοι Έλληνες συχνάζουν εκεί. Π. Τσαλδάρη 5 (αρχή Χαμοστέρνας), 7 π.μ.-3 μ.μ. και 5-11 μ.μ., Σάβ. 12 μ.-2 π.μ., Κυρ. 5 μ.μ. έως βράδυ.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.