banner
banner
banner

Αθηναϊκή σαλάτα με μπλε καβούρι

Συνταγή

Αθηναϊκή σαλάτα με μπλε καβούρι
Υλικά

200 γρ. μπλε καβούρι Κατερίνης (ψαχνό)
200 γρ. φιλέτο σφυρίδας βρασμένο σε ζωμό ψαριού
100 γρ. μαγιονέζα
150 γρ. καρότο βρασμένο και κομμένο σε κυβάκια
150 γρ. πατάτα βρασμένη και κομμένη σε κυβάκια
20 γρ. άνηθος ψιλοκομμένος
40 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
20 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
40 γρ. κάππαρη ψιλοκομμένη
3 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
Χυμός λάιμ
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο  πιπέρι
Για γαρνιτούρα: αβγά σολομού (μπρικ)

banner
Εκτέλεση

Βράζουμε και ξεψαχνίζουμε το καβούρι. Το κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Κόβουμε σε μικρά κομματάκια και το φιλέτο σφυρίδας. Βάζουμε όλα τα υλικά σε σαλατιέρα, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε απαλά. Γαρνίρουμε με τα αβγά σολομού.

*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο Marea Sea Spirit στη Θεσσαλονίκη.


Γλυκό

Γλυκά

banner

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

banner

Πρώτες ύλες γλυκών

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος