Follow us

Βrio: μια γαλλική briocherie στο Ψυχικό

Άρωμα φρεσκοψημένου μπριός πλημμύρισε τη Σολωμού εδώ και λίγον καιρό, που άναψαν οι φούρνοι του Brio. Το γαλλικό “τσουρέκι” σε πολλές εκδοχές έγινε γρήγορα talk of the town…

Βrio: μια γαλλική briocherie στο Ψυχικό

Το είδος, που συγγενεύει αρκετά με το δικό μας τσoυρέκι, αποκτά για πρώτη φορά το μαγαζί του στην Ελλάδα. Η ιδέα ανήκει στον Γάλλο, πολιτογραφημένο στη χώρα μας γνωστό και βραβευμένο chef Jean Charles Metayer, ενώ την παρασκευή τους έχει αναλάβει ο expert αδελφός του Sebastian.

Βrio: μια γαλλική briocherie στο Ψυχικό

Τα μπριός βγαίνουν πολλές φορές την ημέρα από τον φούρνο, φρεσκοψημένα και μυρωδάτα, σε ουκ ολίγες εκδοχές: με σταφίδα και κανέλα, σκέτα με πέρλες ζάχαρης, με σοκολάτα και κράνμπερις, με πορτοκάλι και φουντούκια είναι μερικές μόνο από τις γλυκές προτάσεις, που στοιχίζουν 2,50€, και υπάρχουν και σε οικογενειακό μέγεθος για το σπίτι. Γιατί, βέβαια, υπάρχουν και οι αλμυρές: με καβούρι, σπαράγγι και μαγιονέζα κάρι, σε ψωμάκι μπριοσέ με προσούτο, πέστο και μους τυριού, σε τοστάκι με γαλοπούλα, κρητική γραβιέρα και κομματάκια τρούφας (4-4,90€), αλλά και ένα σπέσιαλ burger-cheddar (7€). Μια διαφορετική και ενδιαφέρουσα πρόταση είναι οι σαλάτες μέσα σε μεγάλα μπριός: σαν το Ceasar’s bowl με κοτόπουλο, παρμεζάνα και ceasar’s sauce ή την κινόα με αβοκάντο.

Μπριός με διάφορες σαλάτες

Ο Jean Charles μας παρουσίασε πολύ υπερήφανος και τα μονοποικιλιακά ελληνικά του μέλια, από θυμάρι, ερείκη, βελανιδιά και άνθος βαμβακιού. Το Brio, που ανοίγει καθημερινά στις 7:00 διαθέτει και έναν επιλεγμένο μονοποικιλιακό καφέ Βραζιλίας, από τη βραβευμένη φάρμα Carma de Mina, που απολαμβάνουν αρκετοί και στο προαύλιο μαζί με το μπριός τους, εκτός αν προτιμάτε τα ροφήματα-τσάγια με μυρωδάτα mix βοτάνων. Δεν λείπει και το δροσερό Prosecco, που κάνει ωραίο pairing με το μπριός. Και δεν είναι όλα. Γιατί ετοιμάζονται και τα Brio super drinks!

Σολωμού 9 | Ν. Ψυχικό | ώρες λειτουργίας: 7 π.μ.-8 μ.μ. | τηλ. 21 0672 8128

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…