Follow us

Τυριά και αλλαντικά για το κρασί σας στη Vinoterra

Στην πάντα ενημερωμένη κάβα του Νέου Ηρακλείου, μια ψαγμένη συλλογή τυριών και κάποια εξαιρετικά αλλαντικά περιμένουν να συνοδεύσουν τις φιάλες μας…

Τυριά και αλλαντικά για το κρασί σας στη Vinoterra

Σίγουρα δεν περιμένεις να βρεις αυτή τη συλλογή τυριών μπαίνοντας σε μια κάβα ν΄αγοράσεις το κρασί σου. Βέβαια, όταν μιλάμε για τη Vinoterra, είναι ίσως αναμενόμενο. Όσοι γνωρίζουν τον ιδιοκτήτη, Δημήτρη Κόλλια, αντιλαμβάνονται τη σημασία που δίνει και σε αυτό το κομμάτι της κάβας, όπως και στα υπόλοιπα. Γιατί εδώ δεν θα βρεις, απλά, τα γνωστά και αναμενόμενα τυριά, αλλά κάποια, που μπορούν να κάνουν μοναδικό ένα οινικό ταίριασμα -πλην των άλλων.

Τυριά και αλλαντικά για το κρασί σας στη Vinoterra

Είναι πραγματικά λαχταριστή η βιτρίνα, που αντικρύζεις με το που μπαίνεις στην κάβα. Δεν είναι μόνο τα είδη αλλά -και κυρίως- οι παραγωγοί των τυριών, μικροί, αναγνωρισμένοι και συχνά σπάνιοι. Ας πούμε, ότι εδώ βρίσκεις τυριά για connoisseurs, κυρίως εισαγωγής, αλλά και ελληνικά. Η Ιταλία τιμάται ιδιαίτερα, με gorgonzola, nero fumé, grana padano, tallegio, ubriaco, διάφορα pecorino και άλλα, από γαλλικά θα αναφέρουμε φυσικά τα μπλε, roquefort και fourme d’ Ambert, το Comté, chevre, θα βρείτε Blue Stilton και manchego και παλαιωμένο gouda και άλλα…

Η ελληνική παραγωγή αντιπροσωπεύεται επάξια από αρσενικό Νάξου, Σαν Μιχάλη, γραβιέρα Τήνου, βολάκι Άνδρου, νιώτικο κεφαλοτύρι, μεταξύ άλλων.
Τα αλλαντικά είναι λίγα και διαλεγμένα. Προσούτο San Daniele και προσούτο Στρεμμένου, μορταδέλα Bologna, bresaola, (κόβονται επί τόπου), ιταλικά σαλάμια με πιπέρια και παρμεζάνα, λόντζα και σαλάμι αέρος Στρεμμένου.

Φυσικά, εδώ υπάρχει και extra bonus: οι συμβουλές όχι μόνο για τις σωστές αγορές, αλλά και για το απόλυτο οινικό ταίριασμα με φιάλες από την κάβα, από τους experts Δημήτρη και Κωνσταντίνα Κόλλια. Ό,τι πρέπει για απολαυστικές wine & cheese βραδιές, χωρίς κόπο.

Vinoterra, Mαρίνου Αντύπα 74, Ν. Ηράκλειο, τηλ. 210 2717554.

Επίσης...

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Περισσότερα από

Τυρί

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.

Μανιτάρια με Φέτα στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξεις μανιτάρια με φέτα στο φούρνο.

Πίτα Πολίτικη

Η συνταγή για πολίτικη πίτα.