#metrorama a project by athinorama

Αυτό μας έλειπε: Νόστιμες συγχορδίες σε παρεΐστικη διάθεση

Σεπόλια

Τι κι αν τα Σεπόλια δεν αποτελούν το top φαβορί για μια νυχτερινή έξοδο, υπάρχει ένα μουσικό μεζεδοπωλείο με ξεχωριστό χαρακτήρα και αλέγκρο παλμό, που μας καλεί κάθε φορά σε σπιρτόζες νότες τσιμπολογήματος. Μόλις δυο βήματα από το μετρό Σεπόλια, το "Αυτό μας έλειπε" με το προφανέστατο παιχνιδιάρικο όνομα μπλεντάρει χαλαρό ελληνικό καλοκαίρι μαζί με μεζέδες, δυνατά αποστάγματα και τραπεζάκια έξω, κάτω από τον αθηναϊκό ουρανό.

Καμωμένη από πέτρα και ξύλο και ντυμένη με γλυκά παστέλ χρώματα και vintage αναφορές η σάλα μας μεταφέρει στην παλιά Αθήνα, όσο το αεράτο μπαλκόνι και τα γουστόζικα τραπεζάκια στον πεζόδρομο παραμένουν ιδανικές αφορμές για κρασό-ουζό-τσιπουροποσίες. Σαν τα παλιάς κοπής κουτούκια, εδώ το χαλαρό φαγοπότι συνοδεύεται από μουσική, άλλοτε με ένα οικείο μελωδικό χαλί και άλλοτε με live από μουσικά σχήματα που εκτοξεύουν το κέφι στα ύψη.

Κάπως έτσι, οι καλύτερες προπόσεις γίνονται ανάμεσα σε μεζέδες που φτάνουν στο τραπέζι, υπογραμμίζοντας τη βαθιά νοστιμιά με ανατρεπτικά παιχνίδια. Το μπριόζικο σαγανάκι του πότη με αλμυρά τυριά και παστουρμά, η μερακλίδικη τηγανιά μοσχαρίσιου συκωτιού όπως και η πίτα Καισαρείας είναι μερικά μόνο από τα πληθωρικά highlights σε έναν ενδιαφέροντα κατάλογο. Όσο για το καλοπίνειν, αρκετές ετικέτες αποσταγμάτων μαζί με το χειροποίητο οινόμελο και ρακόμελο αποτελούν μια must στάση στο γευστικό ταξίδι που χαρίζει το "Αυτό μας έλειπε".