#metrorama a project by athinorama

"The Stanley Hotel": στην επόμενη έξοδό μας στο Μεταξουργείο ανακαλύπτουμε το νέο κόσμημα της πόλης

Μεταξουργείο

Μόλις 20 μέτρα από την έξοδο του Μετρό Μεταξουργείο το ιστορικό ξενοδοχείο 4 αστέρων "The Stanley Hotel" δεν έχει να επιδείξει μόνο άνετα, πλήρως ανακαινισμένα δωμάτια και σουίτες στην πλέον ευέλικτη τοποθεσία της πόλης αλλά και το μεγαλύτερο rooftop ξενοδοχείου στην Αθήνα με πάνω από 1.500 τετραγωνικά μέτρα χώρου! Ανεβαίνοντας στο ολοκαίνουργιο "Cloud 9" η πανοραμική θέα της Ακρόπολης, του λόφου του Λυκαβηττού και της υπόλοιπης Αθήνας, μας τραβά σαν μαγνήτης. 

Όσοι αγαπάμε το Μεταξουργείο για τις θεατρικές και καλλιτεχνικές μας εξόδους σε πολυχώρους και γκαλερί, βρίσκουμε εδω ένα κομψό μπαρ και το εστιατόριο "Sweet Basil", που θα γίνει το νέο μας στέκι. Η κουζίνα εμπνέεται από την ελληνική παράδοση με σύγχρονη ματιά, παρουσιάζοντας πιάτα όπως το σαγανάκι με επικάλυψη από νιφάδες καλαμποκιού, μαρμελάδα ντομάτας και χαβιάρι από φέτα και βανίλια, το μοσχαράκι με paccheri, κατσικίσιο τυρί και στάχτη, ή το γιουβέτσι θαλασσινών με γλυκό κρασί Λήμνου και ξινομυζήθρα. Σε κάθε μενού δεν λείπει ένα bio organic πιάτο και ένα vegan επιδόρπιο. 

Το "Raw bar" προτείνει sushi αλλά και εμβληματικά πιάτα της ιαπωνικής και περουβιανής κουζίνας όπως τραγανά ρολάκια πάπιας Aji Panca και τιραντίτο. Δεν λείπουν βέβαια και τα ελληνικά προϊόντα, όπως γκερεμέζι, κατσικίσιο τυρί με στάχτη, λουκάνικο Μεσσηνίας αλλά και παραδοσιακά λαλάγγια Μάνης.

Για τους περαστικούς το "Corner Cafe" στο ισόγειο μας περιμένει όλη μέρα με χειροποίητα σνακ φτιαγμένα με αγνά υλικά. Οι πολλές vegan επιλογές όπως το μπιφτέκι παντζάρι και οι χειροποίητες μπάρες πρωτεΐνης, πίτες με παραδοσιακές συνταγές (πλαστό με χόρτα, μπατζίνα, τραχανόπιτα κ.α.), χειροποίητες πίτσες, Αμερικάνικα corn dog και ποντιακά πιροσκί αλλά και χειροποίητα κρουασαν σε γεύσεις όπως Red Velvet ή Φιστίκι Αιγίνης αποδεικνύουν με την πρώτη μπουκιά τη δουλειά που γίνεται στην κουζίνα. 

Η πανέμορφη πισίνα είναι μια ακόμη αφορμή για καλοκαιρινή ανάσα στο rooftop του "The Stanley Hotel", ενώ όσοι αναζητούν μια άνετη βάση διαμονής στην πόλη, οι επιλογές σε standard, superior και family δωμάτια και σουίτες και οι πλήρεις υπηρεσίες καλύπτουν όλες τις ανάγκες.  

Οδυσσέως 1, Πλ. Καραϊσκάκη, Μεταξουργείο, 211 9900900, 6943106503, reservations@thestanley.gr
FB: The Stanley Hotel, Greece, IG: @thestanleyhotelgreece

Οδυσσέως 1, Πλ. Καραϊσκάκη, Μεταξουργείο 211 9900900 6943106503 FB The Stanley Hotel, Greece IG @thestanleyhotelgreece