Follow us

Παρμεζάνα

Μάλλον είναι καιρός να αναρωτηθούμε γιατί τα μακαρόνια είναι ίσως το πιο δημοφιλές φαγητό στον πλανήτη εξετάζοντας το θέμα από άλλο πρίσμα.

Παρμεζάνα

Πέρα από την καθαυτό γευστική τους δύναμη, η τριμμένη παρμεζάνα είναι εκ των ων ουκ άνευ αξεσουάρ κάθε μακαρονάδας. Κι εδώ αρχίζουν τα ενδιαφέροντα, διότι η παρμεζάνα είναι στην πραγματικότητα μια αληθινή βόμβα umami, με την ασύλληπτη περιεκτικότητα 1.680 μονάδων ανά 100 γρ. Έτσι, για να κάνουμε ορισμένες συγκρίσεις, η σόγια σος, η οποία θεωρείται η ενσάρκωση του umami, έχει 800 με 1.100 μονάδες, ενώ η πεντανόστιμη ντομάτα διαθέτει 246. Στη διάρκεια της παλαίωσής της ένζυμα διασπούν τις πρωτεΐνες της νεαρής παρμεζάνας και ύστερα από 18-24 μήνες ωρίμανσης το umami του τυριού χτυπάει κόκκινο. Ένα από τα καλύτερα πιάτα για μπαρ λανσάρισε πριν από λίγα χρόνια στου Ψυρρή το cult "Multi Culti": "βραχάκια παρμεζάνας με λιαστές ντομάτες κι ελιές", ήτοι συγχορδία umami, μεγατόνων. Δ.Α.

Επίσης...

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Με έμφαση στην ξεχωριστή γεύση και παρουσία, το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής, συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

Περισσότερα από

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;