Follow us

Ο ζωμός του Εσκοφιέ

Ο Αύγουστος Εσκοφιέ είναι ο μέγας σεφ της σύγχρονης γαστρονομίας και διέπρεψε στην Αγγλία στο γύρισμα του 19ου προς τον 20ό αιώνα.

Ο ζωμός του Εσκοφιέ

Ακόμη και σήμερα μερικές από τις βάσεις της μαγειρικής του θεωρούνται εμβληματικές και χρησιμοποιούνται από τους πάντες, με πρώτο και καλύτερο το μοσχαρίσιο ζωμό. αυτός είναι που αποτελεί τη βάση για ό,τι συμβεί στη συνέχεια. Το μυστικό της επιτυχίας αυτού του ζωμού είναι το ντεγκλασάρισμα. Το κρέας μαγειρεύεται σε πολύ ψηλή θερμοκρασία, για να κάνει όμορφη καβουρντισμένη κρούστα, κι έπειτα προστίθεται ένα υγρό-ζωμός (κρασί, κονιάκ, ή και απλό νερό), το οποίο βοηθάει να ξεκολλήσουν από τον πάτο της κατσαρόλας τα "καμένα" κομματάκια. Αυτό το νόστιμο υγρό είναι μια βόμβα umami. Το ίδιο συμβαίνει και όταν ψήσουμε μοσχαρίσια κόκαλα στο φούρνο προτού τα σιγοβράσουμε με τις ώρες με μυρωδικά για να μας δώσουν ζωμό. Εν ολίγοις, χωρίς να το συνειδητοποιήσει, ο Γάλλος "βασιλιάς των μαγείρων" επινόησε τη βάση του umami στη δυτική μαγειρική. Merci, monsieur! Δ.Α.

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Με έμφαση στην ξεχωριστή γεύση και παρουσία, το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής, συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.

Περισσότερα από

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;