Follow us

Λευκή φασολάδα με κάρυ, κολοκύθα και δεντρολίβανο

Λευκή φασολάδα με κάρυ, κολοκύθα και δεντρολίβανο

Υλικά

Υλικά

250 γρ. φασόλια λευκά μέτρια

2 καρότα

½ φλ. φρέσκα φύλλα δεντρολίβανο 

10 σκελίδες σκόρδο 

2 κ.σ. κάρυ

1 κ.γ. κύμινο τριμμένο 

300 γρ. κόκκινη κολοκύθα σε κύβους πλευράς 1 εκ.

200 ml ελαιόλαδο

1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Χυμός λεμονιού

Αλάτι,  πιπέρι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα φασόλια αποβραδίς σε μεγάλη λεκάνη με κρύο νερό.

Την επομένη τα στραγγίζουμε και τα σιγοβράζουμε με 2,5 lt νερό για 1 ώρα.

Αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο άλλη μια ώρα, να χυλώσουν.

Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κάρυ, το κύμινο, το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Προσθέτουμε την κολοκύθα και το δεντρολίβανο και σοτάρουμε άλλα 5 -6 λεπτά.

Ρίχνουμε 1-2 κουτάλες της σούπας από τον ζωμό των φασολιών και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα φασόλια μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον μαϊντανό και το λεμόνι.

Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και σερβίρουμε αμέσως.

Α.Τ.Updated: 17/11/21Ημ/νια α' δημοσίευσης: 07/12/16

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.