Υλικά
1 φλ. κόκκινες φακές βρασμένες πολύ καλάΥλικά
1 φλ. ώριμες μπανάνες λιωμένες
1 ⅓ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. σόδα σε σκόνη
1 κ.σ. μπέικινγκ πάουντερ
1 αβγό χτυπημένο
1 δόση βανιλίνη
½ φλ. σταφίδες
½ φλ. ε.π. ελαιόλαδο
½ φλ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Ετοιμάζουμε τις φακές: τις βάζουμε στη μουλινέτα μαζί με ¼ φλ.
νερό και δουλεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
Σε βαρύ μπολ ανακατεύουμε καλά το αβγό, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, τη μπανάνα και τις φακές.
Σε άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σόδα και την μπέικινγκ πάουντερ, προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε το μείγμα στο μπολ με τις μπανάνες και τις φακές και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
Ντύνουμε τις θήκες μιας φόρμας για μάφινς με τα ειδικά χαρτάκια και τις γεμίζουμε κατά τα ⅔.
Ψήνουμε γύρω στα 15 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα, που θα βυθίσουμε στο κέντρο του μάφιν.
Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να κρυώσουν, και μεταφέρουμε σε πιατέλα. A.T.