Ανακοινώσεις για την ψυχίατρο-«μαϊμού»

Ο ΑΝΤ1 και το MEGA (με σχεδόν πανομοιότυπες ανακοινώσεις) και το E TV ζητούν συγνώμη για ψεύτικη μάρτυρα σχετικά με τη δολοφονία της Άννυς.

Ανακοινώσεις για την ψυχίατρο-«μαϊμού»

Το πρωί της Τετάρτης κάποια Μαρία Καλογεροπούλου, ψυχίατρος στον ΟΚΑΝΑ, βγήκε τηλεφωνικά στον αέρα των εκπομπών «Πρωινό ΑΝΤ1», «Κοινωνία ώρα MEGA» και «Με το καλημέρα» του E TV. Ανέφερε ότι είχε κάνει καταγγελίες στην εισαγγελία ζητώντας την άρση της κηδεμονίας της Άννυς από τους γονείς της, τους οποίους παρακολουθούσε τρία χρόνια. Η Εισαγγελία διέψευσε αργότερα ότι είχε δεχτεί τέτοιες καταγγελίες, ενώ ο ΟΚΑΝΑ αρνήθηκε ότι υπάρχει εργαζόμενη με αυτό το όνομα στον οργανισμό. Το μεσημέρι λάβαμε από τη Διεύθυνση Ειδήσεων και Ενημέρωσης του ΑΝΤ1 και του MEGA δύο πανομοιότυπες ανακοινώσεις για τη μετάδοση της ψεύτικης μαρτυρίας – η ανακοίνωση του E TV έφτασε το απόγευμα. Η βασική διαφορά στις πανομοιότυπες ανακοινώσεις του MEGA και του ΑΝΤ1 βρίσκεται στην τέταρτη παράγραφο: σε εκείνη του MEGA προστίθεται ότι «πρώτο» ενημέρωσε τους τηλεθεατές για το ανυπόστατο των καταγγελιών. Ποιος ενημέρωσε πρώτος και ποιος δεύτερος για το ότι δεν υπάρχει καμία Μαρία Καλογεροπούλου, λίγη σημασία έχει. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι για άλλη μια φορά αποκαλύφθηκαν οι «τρύπες» που δημιουργεί ο ενημερωτικός ανταγωνισμός, αλλά η φύση του γεγονότος έκανε για πρώτη φορά δύο μεγάλα κανάλια να απολογηθούν για το ατόπημά τους. Αν και μοιάζει να προσπαθούν να ελαφρύνουν τη θέση τους αναφέροντας ότι οι ψεύτικες καταγγελίες «αναμεταδόθηκαν άμεσα από το σύνολο των διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης», το πρόβλημα είναι ότι η ταυτότητα της γυναίκας δεν διασταυρώθηκε προτού βγει στον αέρα. Και δεν ήταν αρκετό στη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά δεν θα ήταν και σε οποιαδήποτε άλλη, το ότι «είχε θέσει υπόψη τόσο τα στοιχεία της όσο και τα τηλέφωνά της». Στο τοπίο της ενημερωτικής φρενίτιδας για το ειδεχθές έγκλημα (π.χ. χθες το απόγευμα στην εκπομπή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου στον ΣΚΑΪ το θέμα αναλυόταν επί μιάμιση ώρα!), παρόμοια λάθη μοιάζουν αναπόφευκτα. Τουλάχιστο δεν είναι ελληνικό φαινόμενο – πρόσφατα η αμερικανική τηλεόραση υπέπεσε σε σωρό ατοπημάτων καλύπτοντας την εξέγερση στη Βαλτιμόρη για τη δολοφονία του Freddie Gray.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις του ΑΝΤ1, του MEGA και του E TV:

Ο ANT1, όπως και πολλοί άλλοι τηλεοπτικοί σταθμοί, έπεσε –στην πρωινή ενημερωτική του εκπομπή– θύμα παραπληροφόρησης από γυναίκα, η οποία ισχυρίσθηκε ότι λέγεται Μαρία Καλογεροπούλου και ότι είναι ψυχίατρος στον ΟΚΑΝΑ.
Η συγκεκριμένη γυναίκα, η οποία είχε εμφανιστεί προηγουμένως και σε άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς, είχε θέσει υπόψη του ANT1 τόσο τα στοιχεία της όσο και τα τηλέφωνά της. Μιλώντας ζωντανά στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, επανέλαβε ανυπόστατες –όπως απεδείχθη εκ των υστέρων– καταγγελίες για την υπόθεση του παιδοκτόνου. Οι καταγγελίες αναμεταδόθηκαν άμεσα, από το σύνολο των διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης.
Αμέσως οι δημοσιογράφοι του ANT1 έσπευσαν να ερευνήσουν ενδελεχώς τις καταγγελίες, επικοινωνώντας τόσο με τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, όσο και με τον ΟΚΑΝΑ.
Όπως αποδείχθηκε από την άμεση έρευνα, η συγκεκριμένη γυναίκα δεν έχει καμία σχέση με τον ΟΚΑΝΑ –όπως δήλωσαν οι υπεύθυνοι του οργανισμού στον ANT1– ούτε είχε γνωστοποιήσει τις καταγγελίες, στις οποίες προέβη, στον αρμόδιο εισαγγελέα.
O ANT1 έσπευσε πριν ολοκληρωθεί η πρωινή εκπομπή να ενημερώσει την κοινή γνώμη για το ανυπόστατο των καταγγελιών και να ζητήσει συγγνώμη για την αναμετάδοσή τους.
Κατόπιν όλων αυτών, η Διεύθυνση Ειδήσεων & Ενημέρωσης του ANT1 εκφράζει τη λύπη της για το γεγονός ότι μια γυναίκα θέλησε να χρησιμοποιήσει και να εξαπατήσει το σταθμό μας, αλλά και άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς με τέτοιο τρόπο, ιδιαιτέρως για μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και παίζοντας με τη μνήμη της 4χρονης προκειμένου να κερδίσει λίγα λεπτά δημοσιότητας.
Ευχαριστούμε πολύ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΤ1 TV


Το MEGA, όπως και πολλοί άλλοι τηλεοπτικοί σταθμοί, έπεσε –στην πρωινή ενημερωτική του εκπομπή– θύμα παραπληροφόρησης από γυναίκα, που ισχυρίσθηκε, ότι λέγεται Μαρία Καλογεροπούλου και ότι είναι ψυχίατρος στον ΟΚΑΝΑ. Η συγκεκριμένη γυναίκα, η οποία είχε εμφανιστεί προηγουμένως και σε άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς, είχε θέσει υπόψη του MEGA τα στοιχεία της και τα τηλέφωνά της. Μιλώντας ζωντανά, επανέλαβε ανυπόστατες –όπως απεδείχθη εκ των υστέρων– καταγγελίες για την υπόθεση του παιδοκτόνου. Οι καταγγελίες αναμεταδόθηκαν άμεσα, από το σύνολο των διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης.
Αμέσως, οι δημοσιογράφοι του MEGA έσπευσαν, να ερευνήσουν ενδελεχώς τις καταγγελίες, επικοινωνώντας τόσο με τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, όσο και με τον ΟΚΑΝΑ.
Όπως προέκυψε από την άμεση έρευνα, η συγκεκριμένη γυναίκα δεν έχει σχέση με τον ΟΚΑΝΑ –όπως δήλωσαν οι υπεύθυνοι του οργανισμού στο MEGA– ούτε είχε γνωστοποιήσει τις καταγγελίες, στις οποίες προέβη, στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Το MEGA έσπευσε πριν ολοκληρωθεί η πρωινή εκπομπή, να ενημερώσει πρώτο την κοινή γνώμη για το ανυπόστατο των καταγγελιών και να ζητήσει συγγνώμη για την αναμετάδοσή τους.
Η Διεύθυνση Ειδήσεων & Ενημέρωσης του MEGA κατόπιν όλων αυτών εκφράζει τη λύπη της για το γεγονός ότι μια γυναίκα θέλησε να χρησιμοποιήσει και να εξαπατήσει τον σταθμό μας, αλλά και άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς με τέτοιο τρόπο, για μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, παίζοντας με την μνήμη της 4χρονης για να κερδίσει λίγα λεπτά δημοσιότητας.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ MEGA

Η Διεύθυνση του τηλεοπτικού σταθμού E TV εκφράζει τη λύπη της για το γεγονός ότι έπεσε θύμα εξαπάτησης και παραπληροφόρησης, όπως και πολλοί άλλοι τηλεοπτικοί σταθμοί, στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Με το καλημέρα» από γυναίκα που ισχυρίσθηκε ότι λέγεται Μαρία Καλογεροπούλου και είναι ψυχίατρος στον ΟΚΑΝΑ. Η συγκεκριμένη γυναίκα έκανε ανυπόστατες, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, καταγγελίες για την υπόθεση του 27χρονου παιδοκτόνου.
Η προαναφερόμενη δεν έχει καμία σχέση με τον ΟΚΑΝΑ όπως δήλωσαν οι υπεύθυνοι του οργανισμού, ενώ μετά από δημοσιογραφική έρευνα αποκαλύφθηκε η πλαστή ταυτότητα της και οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.