Περιμένοντας το «The Voice» με ορθάνοιχτα αφτιά

Γιατί το talent show του ΑΝΤ1 έχει ενδιαφέρον για άλλους λόγους πέρα από την ανακάλυψη μερικών καλών φωνών.

Περιμένοντας το «The Voice» με ορθάνοιχτα αφτιά

Με τα αφτιά ορθάνοιχτα περιμένουμε την πρεμιέρα του «The Voice»! Όχι όμως τόσο για να ανακαλύψουμε νέες φωνές (κυκλοφορούν πολλές και ψαγμένες), αλλά για να καταλάβουμε πού πάει η υπόθεση των ριάλιτι/talent shows στην ελληνική τηλεόραση. Μετά την ολοκλήρωση του «Dancing with the Stars», από το οποίο δεν έμειναν και πολλά για να θυμάται κάποιος (Μορφούλα, who;), το τραγουδιστικό talent show που ξεκινάει αυτή την Κυριακή είναι το επόμενο δυνατό χαρτί του ΑΝΤ1 για να χτυπήσει την πρώτη θέση, αλλά κι ένα πρόγραμμα από τα πλέον χαρακτηριστικά για το προφίλ του καναλιού. Ο ΑΝΤ1 αγαπάει τη λάμψη της showbiz (την προσφέρουν απλόχερα οι coaches Ρέμος, Βανδή, Ασλανίδου και Κουινέλης, καθώς και οι παρουσιαστές-τηλεπερσόνες Λιάγκας και Γεωργαντάς) και επιδιώκει την εμπλοκή του κοινού μέσω των κοινωνικών δικτύων: αναφέροντας στο δελτίο Τύπου ότι το πρώτο «The Voice» «εκτός από ρεκόρ τηλεθέασης κατέρριψε επίσης κάθε ρεκόρ επισκεψιμότητας στα social media σε όλη τη διάρκεια μετάδοσής του», ταυτίζεται, ίσως προφητικά για την ελληνική αγορά, με την άποψη ενός μεγάλου στελέχους της διεθνούς εταιρείας FremantleMedia (παραγωγός του «The X Factor» και «American Idol»), ο οποίος θεωρεί ότι οι διαφημιστές δίνουν πλέον μεγαλύτερη σημασία στο trending ενός προγράμματος στα social media παρά στα νούμερα τηλεθέασης. Πέρα όμως από τις lifestyle εμμονές, αλλά και τη δεδομένη πρωτοπορία του στον ψηφιακό κόσμο, ο ΑΝΤ1 πρέπει κάποια στιγμή να εκτιμήσει την πραγματική απόδοση προγραμμάτων όπως το «The Voice» – χωρίς τα οποία, σημειωτέον, ο ALPHA έχει εγκατασταθεί μόνιμα στην πρώτη θέση. Στη διεθνή αγορά, το «The Voice» διατηρεί τη δυναμική του (αν και με μικρή πτώση), το «American Idol» έχει κουράσει, το ισραηλινό «Rising Star» μπήκε στο ράφι όχι μόνο από το MEGA αλλά και από το ITV, ενώ τα τηλεοπτικά στελέχη αναζητούν νέα concepts. Επειδή πάντως η κόπωση δεν έχει χτυπήσει το δικό μας «The Voice», επειδή το ελληνικό κοινό ψάχνει αφορμές να ποστάρει και να τουιτάρει, αλλά κι επειδή «απέναντι» δεν υπάρχει δυνατός ανταγωνισμός, τα παιδιά που θα κυνηγήσουν το όνειρό τους απ’ την Κυριακή δεν θα είναι φωνές «βοώντος εν τη ερήμω».

Το «The Voice» κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 15/2 στις 21:00 στον ΑΝΤ1. Δείτε το πολύ επιτυχημένο trailer:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.