Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης με ’70s αναδρομή

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης που , η ΝΕΡΙΤ προβάλλει ένα αφιέρωμα της «Μηχανής του χρόνου» για τις πρώτες ελληνικές σειρές.

Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης με ’70s αναδρομή

Αυτή, μάλιστα, είναι μία παγκόσμια ημέρα που αναγνωρίζουμε και θέλουμε να πάρουμε άδεια για να τη γιορτάσουμε όλο το 24ωρο! Την Παρασκευή 21/11 γιορτάζουμε το μέσο που έχει κατηγορηθεί για αποχαύνωση, πλύση εγκεφάλου, αύξηση των ποσοστών παχυσαρκίας – μήπως πρέπει να ανησυχούν στη Ρουμανία όπου οι κάτοικοι βλέπουν 340 λεπτά τηλεόραση την ημέρα; Αλλά από την άλλη, αν δεν υπήρχε τηλεόραση δεν θα βλέπαμε «Breaking Bad» και «Saturday Night Live», Μουντιάλ και ντοκιμαντέρ, ενώ η pop κουλτούρα μας θα ήταν πολύ φτωχότερη (αν και ο εγκέφαλός μας θα κουβαλούσε λιγότερες άχρηστες πληροφορίες και εικόνες από ανθυποσελέμπριτι). Σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οργανώσεις (egta, ACT και EBU) που διαδίδουν την ιδέα της Παγκόσμιας Ημέρας Τηλεόρασης, το μέσο έχει κύρος, εμπνέει, δημιουργεί κοινότητες, δίνει φωνή σε καλούς σκοπούς, τονώνει την οικονομία, υιοθετεί τις ψηφιακές εξελίξεις και χτίζει brands. Εμείς, βέβαια, θα ήμασταν πιο συγκρατημένοι σχετικά με την προσφορά της τηλεόρασης σε μια χώρα όπου έχουμε δει «τέρατα». Αλλά θα αφεθούμε στη νοσταλγία παρακολουθώντας τη «Μηχανή του χρόνου» και το αφιέρωμά της στις πρώτες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης – χωρίς να σκεφτόμαστε το χαμηλό επίπεδο των επόμενων. Στο δίωρο αφιέρωμα θα προβληθούν αποσπάσματα από σειρές που άδειαζαν τους δρόμους της δεκαετία του ’70, όπως ο «Άγνωστος πόλεμος», το «Λούνα Παρκ», η «Κοκορόμυαλη», το «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» και η «Λωξάντρα», θα μιλήσουν οι συντελεστές τους και θα παρουσιαστούν τα πρώτα βήματα του μέσου στη χώρα μας.

Η «Μηχανή του χρόνου» με ένα αφιέρωμα στις πρώτες ελληνικές σειρές προβάλλεται την Παρασκευή 21/11 στις 20:10, στη ΝΕΡΙΤ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.