Ο Τάσος Τέλλογλου στην ωραιότερη παραλία της Ελλάδας

Στην πρώτη από τη σειρά ερευνών που θα παρουσιάσει στο STAR, ο Τάσος Τέλλογλου φωτίζει το παρασκήνιο της πώλησης μίας έκτασης στη Ζάκυνθο που ισοδυναμεί με το 1/27 της επιφάνειας του νησιού. 

Ο Τάσος Τέλλογλου στην ωραιότερη παραλία της Ελλάδας

Το STAR πάει παραλία… όχι για να πάρει δηλώσεις από λουόμενους αλλά για τις ανάγκες της πρώτης από τη σειρά ερευνών που θα παρουσιάσει ο Τάσος Τέλλογλου – να υπενθυμίσουμε ότι αν και έχει καθαρά ψυχαγωγικό προφίλ, το STAR είναι από τα λίγα κανάλια που διαθέτει στο πρόγραμμά του εκπομπή ερευνητικής δημοσιογραφίας. Αναλυτικά το θέμα της έρευνας από το δελτίο Τύπου: Στις 7 Μαΐου υπεγράφη σε ένα συμβολαιογραφείο των Αθηνών, συμβόλαιο για την πώληση μιας σημαντικής έκτασης της Ζακύνθου (που ισοδυναμεί με το 1/27 της συνολικής επιφάνειας του νησιού), σε εταιρεία με έδρα το Λίβανο, η οποία φέρεται να είναι συμφερόντων βασιλικής οικογένειας της Αραβικής χερσονήσου. Πωλητής ήταν ένας απόγονος οικογένειας ευγενών του νησιού, οι οποίοι είχαν αποκτήσει την έκταση από τους Ενετούς τον 18ο αιώνα. Η έκταση περιβάλλει και την περιοχή της παραλίας «Ναυάγιο», μιας από τις δημοφιλέστερες της χώρας. Εκεί, όπου τον Αύγουστο του 2014 μετρήθηκαν 11.000 επισκέπτες την ημέρα, χωρίς να υπάρχει καν πρόσβαση δια ξηράς. Ο Τάσος Τέλλογλου και ο Λάζαρος Μπέλτσιος ερεύνησαν το τελευταίο δίμηνο τις λεπτομέρειες αυτού του συμβολαίου, συνέκριναν την τοπογραφική αποτύπωση του ακινήτου με την κατάσταση στο πεδίο και μίλησαν –για πρώτη φορά από την ημέρα που τα μέσα ενημέρωσης ασχολήθηκαν με το θέμα– με το σύνολο των εμπλεκομένων, αντλώντας πολλές αδημοσίευτες πληροφορίες αλλά και αποκαλυπτικά έγγραφα για τη μεγάλη αυτή συναλλαγή.

Η έρευνα «Το συμβόλαιο της Ζακύνθου» με ρεπορτάζ των Τάσου Τέλλογλου και Λάζαρου Μπέλτσιου και σε σκηνοθετική επιμέλεια του Θανάση Μίληση, προβάλλεται στο STAR την Τρίτη 11/11 στις 00:15. Δείτε το trailer:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.