Το TV5Monde κάνει έναν «μεγάλο γύρο» στην Ελλάδα

Το γαλλόφωνο κανάλι που συνδέεται μέσα από πολλές δραστηριότητες με τη χώρα μας, θα προβάλει το επεισόδιο της ταξιδιωτικής σειράς «Le Grand Tour» για την Ελλάδα. 

Το TV5Monde κάνει έναν «μεγάλο γύρο» στην Ελλάδα

Από τα μέσα του 17ου μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα, τα νεαρά μέλη της καλής κοινωνίας των δυτικοευρωπαϊκών κρατών ακολουθούσαν τη δική τους ιεροτελεστία μύησης: πραγματοποιώντας ταξίδια στην ευρωπαϊκή ήπειρο διάρκειας ακόμη και αρκετών χρόνων, επισκέπτονταν μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους, συναντούσαν ζωγράφους, άκουγαν μουσικές και μάθαιναν τις γλώσσες των χωρών από τις οποίες περνούσαν. Ο σκοπός αυτών των περίφημων «μεγάλων γύρων» ήταν η πνευματική καλλιέργεια αλλά και η συναναστροφή με την κοινωνική αφρόκρεμα άλλων χωρών. Σε μια παρόμοια περιήγηση στην Ελλάδα θα ακολουθήσουμε τον Patrick de Carolis, στο επεισόδιο της σειράς «Le Grand Tour» το οποίο θα προβληθεί στο γαλλόφωνο τηλεοπτικό κανάλι TV5Monde. Ξεκινώντας από την Αθήνα, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας επισκέπτεται μέσα σε ένα δίωρο την Πελοπόννησο, τα Μετέωρα, την Κνωσό, τη Θεσσαλονίκη και τις Κυκλάδες. Για το γαλλόφωνο κανάλι που προβάλλει ειδικά αφιερωματικά προγράμματα για τη χώρα μας και χορηγεί πολιτιστικά γεγονότα, η προβολή αυτού του επεισοδίου είναι άλλη μία επιβεβαίωση της σύνδεσής του με την Ελλάδα.

Το επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Le Grand Tour» («Ο μεγάλος γύρος») για την Ελλάδα θα μεταδοθεί από το TV5Monde την Κυριακή 12/11 στις 22:00 και σε επανάληψη τη Δευτέρα 17/11 στις 15:00.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.