Emmys 2014: Μία από τα (σχεδόν) ίδια

Στα 66α Primetime Emmys που απονεμήθηκαν χθες, το «Breaking Bad» μας αποχαιρέτησε με 5 βραβεία, περσινοί (και προπέρσινοι) νικητές ξανασήκωσαν βραβείο και η Lena Dunham ήταν η χειρότερα ντυμένη. 

Emmys 2014: Μία από τα (σχεδόν) ίδια

«Αν καταλαβαίνω καλά την τηλεόραση, τα Εmmys πρόκειται να “κοπούν”» ήταν η πρώτη ατάκα του – δύο σκαλοπάτια κάτω από τον Ricky Gervais στον παράγοντα της πρόκλησης– Seth Meyers για την απόφαση να πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής των βραβείων της Ακαδημίας Τηλεόρασης την τελευταία Δευτέρα του Αυγούστου. Με αυτό το εσωτερικής κατανάλωσης σχόλιο ο χαμογελαστός κωμικός, που συμμετείχε στη συγγραφή του μονολόγου της Tina Fey και της Amy Poehler στις Χρυσές Σφαίρες, ξεκίνησε έναν οκτάλεπτο μονόλογο (πάντα δεν θέλουμε να διαρκεί λίγο περισσότερο;) που ήταν γεμάτος από αστεία για όσους παρακολουθούν τα της τηλεοπτικής βιομηχανίας:

Για το μίνι σκάνδαλο του μαγειρέματος των κατηγοριών: Είχαμε κωμωδίες που σε έκαναν να γελάσεις και κωμωδίες που σε έκαναν να κλάψεις, γιατί ήταν δραματικές σειρές που υποβλήθηκαν από τα δίκτυα ως κωμικές σειρές.

Για το μισθό του Jim Parsons: Σειρές όπως το «Game of Thrones», το «Fargo» και το «The Good Wife» έχουν τη σωστή ιδέα: όταν η σειρά σου αρχίζει να τραβάει την προσοχή και να αναγνωρίζεται από τους κριτικούς, τότε σκότωσε τους βασικούς χαρακτήρες σου, αλλιώς θα καταλήξεις να τους πληρώνεις ένα εκατομμύριο δολάρια όπως τον Sheldon.

Για τη μοίρα των περισσότερων καινούργιων σειρών: Αυτή θα είναι η τελευταία σεζόν για το «Glee», το «Two and a Half Men», το «Sons of Anarchy» καθώς και για όλες τις καινούργιες σειρές που θα κάνουν πρεμιέρα αυτό το φθινόπωρο.

Για το HBO: Το HBO είναι σαν το παιδί που μεγαλώσατε μαζί και τα κατάφερε πολύ καλύτερα απ' όσο περίμενες. 99 υποψηφιότητες! Την πρώτη φορά που είδα HBO έπαιζε το «Grease 2» και το «Fraggle Rock».

Δείτε τον εναρκτήριο μονόλογο του Seth Meyers:



Το «Breaking Bad» αποχαιρετίστηκε με θριαμβευτικό τρόπο, κερδίζοντας πέντε βραβεία (δραματική σειρά, α΄ και β΄ αντρικός ρόλος, β΄ γυναικείος ρόλος και σενάριο), ενώ ακολούθως τα περισσότερα βραβεία έλαβαν ο βρετανικός «Sherlock» (α΄ και β΄ αντρικός ρόλος, σενάριο), το «Modern Family» (κωμική σειρά, σκηνοθεσία, β΄ αντρικός ρόλος) και από δύο το «Fargo» (μίνι σειρά, σκηνοθεσία μίνι σειράς) και το «American Horror Story: Coven» (α΄ και β΄ γυναικείος ρόλος σε μίνι σειρά). Ο απολογισμός κρύβει μερικές εκπλήξεις. Αν συνυπολογίσουμε τα Creative Emmys που απονέμονται μερικές μέρες νωρίτερα χωρίς τηλεοπτική προβολή, μία βρετανική σειρά, ο «Sherlock» του BBC (το επεισόδιο του οποίου «His Last Vow» υποβλήθηκε ως τηλεταινία) έσκισε με 7 συνολικά βραβεία. Επίσης, το Netflix, η streaming πλατφόρμα που άλλαξε το τηλεοπτικό τοπίο («η συνδρομητική τηλεόραση βλέπει το Netflix όπως ο Justin Bieber τους One Direction», είπε ο Seth Meyers), κέρδισε μόνο 7 βραβεία από τις 31 υποψηφιότητες, κι αυτά στο σκέλος των Creative Emmys. Τέλος... ποιο είναι αυτό το «Mom» για το οποίο κέρδισε βραβείο η Allison Janney και, κυρίως, πότε θα τελειώσει η εμμονή της Ακαδημίας Τηλεόρασης με το «Modern Family»; Από μία τελετή που ως προς τα βραβεία θύμιζε την περσινή (πάλι ο ακριβοπληρωμένος Jim Parsons/Sheldon του «The Big Bang Theory», πάλι η αντιπρόεδρος Julia Louis Dreyfus του «Veep» – όχι ότι έχουμε αντίρρηση), θα θέλαμε να κρατήσουμε ένα πράγμα και να πετάξουμε ένα άλλο. Κρατάμε τον υπαινιγμό της –βραβευμένης για το «The Good Wife»– Julianna Margulies για τις ριζικές μεταβολές στον τρόπο παραγωγής τηλεοπτικού προϊόντος: λέγοντας ότι «Αυτό το βραβείο στην πραγματικότητα ανήκει σε όλους τους σεναριογράφους μας, που δεν σταματούν να με εκπλήσσουν με 22 επεισόδια το χρόνο», περιέγραψε την εγκατάλειψη της παραδοσιακής φόρμας των άνω των είκοσι επεισοδίων και τη στροφή προς τις limited series τύπου «Fargo» και «True Detective». Και πετάμε τα τούλια της Prada που φορούσε η Lena Dunham («Girls»), μοιάζοντας με... μαλλί της γριάς με ανθρώπινα άκρα (και προς τα κάτω με ροζ φλαμίνγκο που έχει πάθει έγκαυμα).

Emmys 2014: Μία από τα (σχεδόν) ίδια - εικόνα 1
Emmys 2014: Μία από τα (σχεδόν) ίδια - εικόνα 2

Οι νικητές των φετινών Primetime Emmys:

Κωμική σειρά
«Modern Family» (ABC)

Δραματική σειρά
«Breaking Bad» (AMC)

Μίνι σειρά
«Fargo» (FX)

Τηλεταινία
«The Normal Heart» (HBO)

Σειρά ποικίλης ύλης
«The Colbert Report»

Ριάλιτι
«The Amazing Race»

Α΄ αντρική ερμηνεία σε κωμική σειρά
Jim Parsons, «The Big Bang Theory» (CBS)

Α΄ γυναικεία ερμηνεία σε κωμική σειρά
Julia Louis-Dreyfus, «Veep» (HBO)

Α΄ αντρική ερμηνεία σε δραματική σειρά
Bryan Cranston, «Breaking Bad» (AMC)

Α΄ γυναικεία ερμηνεία σε δραματική σειρά
Julianna Margulies, «The Good Wife» (CBS)

Α΄ αντρική ερμηνεία σε μίνι σειρά ή τηλεταινία
Benedict Cumberbatch, «Sherlock: His Last Vow» (PBS)

Α΄ γυναικεία ερμηνεία σε μίνι σειρά ή τηλεταινία
Jessica Lange, «American Horror Story: Coven» (FX)

Β΄ αντρική ερμηνεία σε δραματική σειρά
Aaron Paul, «Breaking Bad» (AMC)

Β΄ γυναικεία ερμηνεία σε δραματική σειρά
Anna Gunn, «Breaking Bad» (AMC)

Β΄ αντρική ερμηνεία σε κωμική σειρά
Ty Burrell, «Modern Family» (ABC)

Β΄ γυναικεία ερμηνεία σε κωμική σειρά
Allison Janney, «Mom» (CBS)

Β΄ αντρική ερμηνεία σε μίνι σειρά ή τηλεταινία
Martin Freeman, «Sherlock: His Last Vow» (PBS)

Β΄ γυναικεία ερμηνεία σε μίνι σειρά ή τηλεταινία
Kathy Bates, «American Horror Story: Coven» (FX)

Σκηνοθεσία κωμικής σειράς
Gail Mancuso, «Modern Family» («Las Vegas») (ABC)

Σκηνοθεσία δραματικής σειράς
Cary Joji Fukunaga, «True Detective» («Who Goes There») (HBO)

Σκηνοθεσία μίνι σειράς, τηλεταινίας ή ειδικού δραματικού επεισοδίου
Colin Bucksey, «Fargo» («Buridan's Ass») (FX)

Σενάριο κωμικής σειράς
Louis C.K., «Louie» («So Did the Fat Lady») (FX)

Σενάριο δραματικής σειράς
Moira Walley-Beckett, «Breaking Bad» («Ozymandias») (AMC)

Σενάριο μίνι σειράς, τηλεταινίας ή ειδικού δραματικού επεισοδίου
Steven Moffat, «Sherlock: His Last Vow» (PBS)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.