54ο Φεστιβάλ Τηλεόρασης Μόντε Κάρλο: Μπρουκ καλεί «Homeland»!

Για ακόμη μία χρονιά βρεθήκαμε στο καυτό (λόγω θερμοκρασίας) πριγκιπάτο για το καθιερωμένο ραντεβού με τους συντελεστές αμερικανικών και διεθνών σειρών αλλά και για να χειροκροτήσουμε τον Τζέρι Μπρουκχάιμερ για το τιμητικό του βραβείο, όπως και να φωτογραφηθούμε με την… Μπρουκ από το «Τόλμη και γοητεία»!

54ο Φεστιβάλ Τηλεόρασης Μόντε Κάρλο: Μπρουκ καλεί «Homeland»!

Για ακόμη μία χρονιά βρεθήκαμε στο καυτό (λόγω θερμοκρασίας) πριγκιπάτο για το καθιερωμένο ραντεβού με τους συντελεστές αμερικανικών και διεθνών σειρών αλλά και για να χειροκροτήσουμε τον Τζέρι Μπρουκχάιμερ για το τιμητικό του βραβείο, όπως και να φωτογραφηθούμε με την… Μπρουκ από το «Τόλμη και γοητεία»!

54ο Φεστιβάλ Τηλεόρασης Μόντε Κάρλο: Μπρουκ καλεί «Homeland»! - εικόνα 1
Αναμνηστική φωτογραφία από τη βραδιά της απονομής

Το πρώτο πράγμα που έκανα όταν πάτησα το πόδι μου στο Grimaldi Forum, όπου πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις αρχές Ιουνίου το Φεστιβάλ Τηλεόρασης του Μόντε Κάρλο, ήταν να τρέξω στη συνέντευξη Τύπου των ηθοποιών της αειθαλούς σαπουνόπερας «Τόλμη και γοητεία». Αφού ενημερώθηκα για το εντελώς επουσιώδες γεγονός ότι για τα 25 χρόνια ανελλιπούς προβολής της στη Γαλλία η σαπουνόπερα γυρίζει μερικά σπέσιαλ επεισόδια στο Παρίσι, έσπευσα να φωτογραφηθώ­ με την Μπρουκ και να στείλω το ενσταντανέ στους φίλους μου. Αλλά ας περάσουμε στα πιο ουσιαστικά μιας διοργάνωσης, που από τη μία προσπαθεί να κατοχυρωθεί στο φεστιβαλικό κύκλωμα και από την άλλη­ ενδίδει στις ένοχες τηλεοπτικές απολαύσεις. Όπως μου είπε ο διευθύνων σύμβουλος του φεστιβάλ Λοράν Πιόν, ο σκοπός του είναι να κάνει τη συγκεκριμένη διοργάνωση ισάξια του γειτονικού κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Κανών αλλά και να εμπλέξει στη διοργάνωση όλο και περισσότερο τους fans. Για αυτόν το σκοπό υπήρχαν φέτος signing sessions – εκεί, βλέποντας δεκάδες ανθρώπους να στριγκλίζουν περιμένοντας για αυτόγραφα, έμαθα ότι στη Γαλλία σκίζουν οι σειρές «Nos Chers Voisins» (κάτι σαν την «Πολυκατοικία») και «Soda».

54ο Φεστιβάλ Τηλεόρασης Μόντε Κάρλο: Μπρουκ καλεί «Homeland»! - εικόνα 2
Ο παραγωγός Τζέρι Μπρουκχάιμερ («CSI») παραλαμβάνει το τιμητικό βραβείο του

Από τις πολύ ενδιαφέρουσες παρουσίες του φεστιβάλ ήταν ο Μάικλ Χερστ και ο Ραν Τέλεμ. Ο πρώτος, δημιουργός των «Tudors» και των «Vikings», μου μίλησε για την τρίτη σεζόν των «Vikings» («Εισβάλλουμε και στο Παρίσι χάρη στο CGI», μου είπε θριαμβευτικά), ενώ αποκάλυψε ότι ετοιμάζει μια μίνι σειρά για τον Μέγα Αλέξανδρο – συζητώντας για το project, μου εκμυστηρεύτηκε ότι δεν του άρεσε καθόλου η ταινία του Όλιβερ Στόουν. Ο Ραν Τέλεμ είναι ο άνθρωπος χωρίς τον οποίο δεν θα υπήρχε το «Homeland», ριμέικ της ισραηλινής σειράς «Hatufim».

54ο Φεστιβάλ Τηλεόρασης Μόντε Κάρλο: Μπρουκ καλεί «Homeland»! - εικόνα 3
Εκτυφλωτική η Τζούλι Μπενζ του sci fi «Defiance»

Ο Τέλεμ είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη και την παραγωγή προγράμματος της ισραηλινής εταιρείας media Keshet και του οφείλουμε επίσης το «Hostages» καθώς και το ριάλιτι «Rising Star», που ακούγεται ότι θα δούμε στο MEGA. Πολύ ζωηρή­ ήταν η συζήτηση με τον Γκραντ Μπόουλερ και την Τζούλι Μπενζ του sci fi «Defiance». συγκινητική επίσης­ η αναδρομή στο «Community» παρέα με τον Τζον ΜακΧέιλ και την Γκίλιαν Τζέικομπς. διαφωτιστικές για τις τηλεοπτικές τάσεις οι απόψεις των μεγαλοπαραγωγών Ντικ Γουλφ και Τζέρι Μπρουκχάιμερ, ο οποίος παρέλαβε τιμητικό βραβείο. Στην απονομή οι περισσότερες Χρυσές Νύμφες πήγαν στο «Top of the Lake» (πήρε και τα τρία βραβεία στην κατηγορία των μίνι σειρών), στο «Lilyhammer» του Netflix και στο ισραηλινό «Hostages» (από δύο βραβεία).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.