Τουρισμός και περιφέρεια σε καθημερινή προβολή

Η καθημερινή εκπομπή «Επι_μένουμε Ελλάδα» στη ΔΤ συνεχίζει την αποστολή του «Μένουμε Ελλάδα» στην προβολή του τουρισμού, της περιφέρειας και των ελληνικών προϊόντων.

Τουρισμός και περιφέρεια σε καθημερινή προβολή

Η χρήση σημείων στίξης και γραφής στους τίτλους τηλεοπτικών εκπομπών καλά κρατεί, με τελευταίο παράδειγμα το «Επι_μένουμε Ελλάδα» – μήπως πρέπει άραγε να κάνουμε σύντομη παύση εκεί όπου υπάρχει η κάτω παύλα; Ο συγκεκριμένος τίτλος είναι ένας τρόπος να δημιουργηθεί η αίσθηση μιας συνέχειας καθώς η σκυτάλη περνάει από την επιτυχημένη εκπομπή της ΕΡΤ σε μια άλλη με την ίδια λίγο-πολύ θεματολογία, χωρίς ωστόσο να είναι κατανοητό γιατί δεν διατηρήθηκε ο παλιός. Το «Επι_μένουμε Ελλάδα» κάνει πρεμιέρα στη ΔΤ τη Μεγάλη Δευτέρα στις 13:00, με παρουσιαστές τη Ρένια Τσιτσιμπίκου (του παλιού «Μένουμε Ελλάδα») και τον Πέτρο Κουμπλή. Στο επίκεντρο θα βρίσκεται ο τουρισμός, η περιφέρεια και τα ελληνικά προϊόντα, που θα προβάλλονται μέσα από θεματικές ενότητες όπως η παρουσίαση προγραμμάτων επιμόρφωσης και χρηματοδότησης, ο επαγγελματικός προσανατολισμός σε τουριστικά και αγροτικά επαγγέλματα, ένα μπακάλικο μέσα στο στούντιο με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και η ανάδειξη ανθρώπων που οδηγούν την ελληνική γεωργία στα επόμενα βήματά της – κι ανάμεσα σ’ όλα αυτά, ανταποκρίσεις απ’ όλη την Ελλάδα και επικοινωνία μέσω των νέων τεχνολογιών με τους τηλεθεατές. Σχετικά πάντως με τις αμοιβές των δύο παρουσιαστών, το γραφείο Τύπου του δημόσιου καναλιού που δεν εκπέμπει ακόμη, απέστειλε το ακόλουθο δελτίο Τύπου:

Σχετικά με δημοσιεύματα εφημερίδων και αναρτήσεις ιστοσελίδων, που αφορούν στις αμοιβές των συντελεστών της εκπομπής «Επι_μένουμε Ελλάδα», η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ επισημαίνει τα ακόλουθα:
1. Οι συντελεστές της εκπομπής έχουν υπογράψει με τη ΝΕΡΙΤ σύμβαση μίσθωσης έργου και όχι ορισμένου χρόνου, όπως λανθασμένα αναφέρεται σε πολλά δημοσιεύματα. Ως εκ τούτου, οι εγκεκριμένες από το ΔΣ της ΝΕΡΙΤ αμοιβές τους αφορούν στην υλοποίηση 62 συνολικά επεισοδίων της εκπομπής, περιεχόμενο που καλύπτει το πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ για περίοδο περίπου τριών μηνών. Συνεπώς, οι απόπειρες υπολογισμού των μηνιαίων αμοιβών που επιχειρήθηκαν από τους συντάκτες των δημοσιευμάτων, κάθε άλλο παρά ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
2. Για τον καθορισμό της συνολικής αμοιβής κάθε συντελεστή χρησιμοποιήθηκε ως βάση υπολογισμού η αμοιβή των απασχολούμενων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως καθορίζεται από την κείμενη νομοθεσία (Ενιαίο Μισθολόγιο).
3. Στις εγκεκριμένες αμοιβές των συνεργατών της εκπομπής συγκαταλέγονται κάθε είδους δαπάνες, συμπεριλαμβανομένων των φόρων (και των συναφών εξόδων, όπως το τέλος επιτηδεύματος), καθώς και των ασφαλιστικών εισφορών των συνεργατών. Δυστυχώς, παρότι ο συγκεκριμένος όρος αναφέρεται ρητώς στη σχετική απόφαση του ΔΣ της ΝΕΡΙΤ που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια, τα περισσότερα δημοσιεύματα συνεχίζουν να κάνουν λόγο για υποτιθέμενες υπερβάσεις στο κόστος της εκπομπής, χωρίς να αξιοποιούν τα αληθή στοιχεία.
4. Βάσει των ανωτέρω, είναι προφανές ότι οι όποιες συγκρίσεις με το κόστος της ανάλογης εκπομπής που μεταδιδόταν από την πρώην ΕΡΤ, είναι εξαιρετικά παρακινδυνευμένες. Είναι μάλιστα απορίας άξιον, ότι όσοι στηρίζονται σε «μαρτυρίες» παλαιών εργαζομένων στην εκπομπή, δεν λαμβάνουν καν υπόψη ότι οι συνεργάτες αυτοί συνδέονταν με την καταργηθείσα ΕΡΤ με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, παραβλέποντας έτσι το γεγονός ότι η εταιρεία επιβαρυνόταν και με την καταβολή των ασφαλιστικών τους εισφορών.
Στόχος της διοίκησης της ΝΕΡΙΤ είναι να προσφέρει στον Έλληνα πολίτη – που τη χρηματοδοτεί μέσω του ανταποδοτικού τέλους - περιεχόμενο υψηλών προδιαγραφών με το μικρότερο δυνατό κόστος. Σε αυτήν την αρχή παραμένουμε πιστοί, παρά τα όσα περί του αντιθέτου γράφονται και λέγονται.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.