Βραδιές σινεμά στην ΕΡΤ3

Τέσσερις ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου έρχονται αυτήν την εβδομάδα στη βραδινή ζώνη της ΕΡΤ3, ξεκινώντας από αύριο, Τρίτη 15 Απριλίου.

Grâce à Dieu Grâce à Dieu

Θέλημα Θεού (Grâce à Dieu, 2019)

Ο Αλεξάντερ ζει στη Λυών με τη γυναίκα και τα παιδιά του. Μια ημέρα μαθαίνει τυχαία ότι ο ιερέας που τον κακοποίησε, όταν ήταν πρόσκοπος, εξακολουθεί να δουλεύει με παιδιά. Αποφασίζει να αναλάβει δράση και τον ίδιο δρόμο ακολουθούν άλλα δύο θύματα του ιερέα, ο Φρανσουά και ο Εμμανουέλ. Οι τρεις τους ενώνονται για να "σηκώσουν το πέπλο της σιωπής" γύρω από τη δοκιμασία τους. Αλλά οι επιπτώσεις και οι συνέπειες δεν θα αφήσουν κανέναν ανεπηρέαστο. Η ταινία του Φρανσουά Οζόν που συντάραξε τη Γαλλία και έβαλε στο στόχαστρο την Καθολική Εκκλησία, είναι βασισμένη σε πραγματική ιστορία παιδεραστίας στη Λιόν. Το φιλμ έχει κερδίσει την Αργυρή ‘Αρκτο στο 69ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου και το βραβείο Σεζάρ Καλύτερου β’ ανδρικού ρόλου 2020 για τον Σουόν Αρλώ στον ρόλο του Εμμανουέλ.
Τρίτη 15/4 στις 23.00

Love Trilogy: Chained
Love Trilogy: Chained

Εγκλωβισμένος (Love Trilogy: Chained, 2019)

Ο Ράσι είναι αστυνομικός τα τελευταία 15 χρόνια, ένας προστάτης των πολιτών και του νόμου που έχει πάντα τον έλεγχο. Παρά τη διαρκή του έκθεση σε κάθε είδους βία, η βαθύτερη επιθυμία του είναι να αποκτήσει παιδί με τη σύζυγό του. Όλα όμως ανατρέπονται όταν κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση εξαιτίας της συμπεριφοράς του κατά τη διάρκεια ενός τυπικού ελέγχου και τίθεται σε διαθεσιμότητα. Ο Ισραηλινός σκηνοθέτης Γιάρον Σάνι, ισορροπεί ιδανικά ανάμεσα στο πολιτικό θρίλερ και το δράμα, σε μια ταινία που ξεκινάει ως αστυνομική περιπέτεια και μετατρέπεται σε κοινωνικό, οικογενειακό δράμα.
Tετάρτη 17/4 στις 23.00

The Great Mystical Circus
The Great Mystical Circus

Το μεγάλο τσίρκο (The Great Mystical Circus, 2018)

Η ταινία αφηγείται την ιστορία πέντε γενεών του ίδιου οικογενειακού τσίρκου. Από τα εγκαίνια του The Great Mystical Circus το 1910 μέχρι σήμερα, οι θεατές θα παρακολουθήσουν, με τη βοήθεια του Σελαβί, του τελετάρχη, τις περιπέτειες και τους έρωτες της οικογένειας Κιπς, από την ακμή τους, τη χρυσή εποχής τους μέχρι την παρακμή τους. Πρόκειται για τη 18η μεγάλου μήκους ταινία του Κάρλος Ντιέγες, ενός από τα πιο σημαντικά ονόματα της βραζιλιάνικης κουλτούρας και κινηματογραφικής δημιουργίας σήμερα. Η ταινία είναι εμπνευσμένη από το ποίημα του Jorge de Lima και βασίζεται σε μια μουσική παρτιτούρα που συνέθεσαν οι Chico Buarque και Edu Lobo.
Πέμπτη 18/4 στις 23.30

Only the Brave (aka Granite Mountain, aka No Exit)
Only the Brave (aka Granite Mountain, aka No Exit)

Ριψοκίνδυνοι άνδρες (Only the Brave [aka Granite Mountain, aka No Exit], 2017)

Ένα συγκλονιστικό χρονικό μίας ομάδας πυροσβεστών που μέσα από την ελπίδα, την αυταπάρνηση και τη θέληση να προστατεύσουν οικογένειες, κοινότητες και ολόκληρη τη χώρα, κατάφεραν να μετατραπούν στο πιο επίλεκτο πυροσβεστικό τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Ο Τζόζεφ Κοζίνσκι μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη την αληθινή ιστορία των Granite Mountain Hotshots, μιας ομάδας ντόπιων πυροσβεστών από το Πρέσκοτ της Αριζόνα.
Παρασκευή 19/4 στις 23.30

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.