3 σειρές διαφορετικών ειδών αλλά εξίσου binge-worthy για να δεις στο Disney+

Επειδή οι προτιμήσεις κάθε τηλεθεατή μπορεί να διαφέρουν, όμως όλοι αγαπάμε ένα καλό binge-watching.

Extraordinary Extraordinary

Για τους φαν των superhero (και όχι μόνο): "Extraordinary"

Μια κωμική ιστορία ενηλικίωσης with a twist. Σε έναν κόσμο γεμάτο υπερήρωες, όπου καθένας έχει μια υπερδύναμη την οποία ανακαλύπτει μέχρι τα 18, η Τζεν (Μαρέιντ Τάιερς) είναι 25 χρονών και ακόμα… ψάχνεται. "Ίσως η υπερδύναμή σου είναι το να είσαι ο εαυτός σου", λέει η κολλητή της, Κάρι (Σοφία Όξενχαμ), στην απορριπτική και απολαυστικά κυνική πρωταγωνίστρια, η οποία τρομοκρατείται στην ιδέα του να είναι απλώς ο εαυτός της και αποφασίζει να εγγραφεί σε μια κλινική που βοηθάει τους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν τη δύναμη τους. Η Τζεν συγκατοικεί με την Κάρι, η οποία συνομιλεί με τους νεκρούς, και το αγόρι της Κάρι, Κας (Μπιλάλ Χάσνα), ο οποίος ταξιδεύει στο χρόνο. Τρίτος συγκάτοικος και πρώην γάτα της (ναι, γάτα της), ο shapeshifter Τζίζλορντ (Λουκ Λόρασον). Όλοι μαζί προσπαθούν να ισορροπήσουν την παιδικότητα με τα ζόρια και της απαιτήσεις της ενήλικης ζωής. Ένα βρετανικό sit-com που ανήκει στο είδος του sci-fi και συγχρόνως πραγματεύεται τις πιο ρεαλιστικές πτυχές μιας καθολικά γνώριμης μεταβατικής φάσης, αυτήν την ατελείωτη αναζήτηση ταυτότητας, με μπόλικο χιούμορ και αυτοσαρκασμό.

AHS Delicate
AHS Delicate

Για τους φαν του horror: "American Horror Story: Delicate"

Το 12o μέρος της κορυφαίας ανθολογίας των Ράιαν Μέρφι και Μπραντ Φάλτσακ αφηγείται ένα σύγχρονο "horror story" γύρω από τη μητρότητα και τη φήμη. Η Έμα Ρόμπερτς - η οποία συμμετέχει στο πρότζεκτ από το 2013 και επανέρχεται μετά από μια 4ετή αποχή - πρωταγωνιστεί ως Άννα Βικτόρια Άλκοτ, μια ανερχόμενη ηθοποιός που ετοιμάζεται για την πρώτη της οσκαρική καμπάνια ενώ προσπαθεί παράλληλα να μείνει έγκυος. Από τα τηλεοπτικά πλατό και τις τελετές απονομής στο κέντρο τεχνητής γονιμοποίησης και πίσω, η Άννα τα θέλει όλα. Όμως το ταξίδι της μητρότητας είναι δύσβατο και η προσωπική της ζωή "προς κατανάλωση". Η σύγχυσή της μεταφράζεται σε παραισθήσεις και σε έναν ολοένα και ισχυρότερο φόβο πως σκοτεινές δυνάμεις εμποδίζουν την ομαλή εξέλιξη των πραγμάτων. Η βραδύκαυστη ιστορία τρόμου της μοντέρνας εποχής, διαφοροποιείται από τα προηγούμενα κεφάλαια της ανθολογίας, εστιάζοντας περισσότερο στο ψυχολογικό και όχι στο gore στοιχείο. Το σενάριο της Χάλι Φάιφερ βασίζεται στο body-horror μυθιστόρημα της Ντανιέλ Βάλενταϊν "Delicate Condition", εμπνευσμένο από το "Το μωρό της Ρόζμαρι". Στο ρόλο της απαιτητικής μάνατζερ η Κιμ Καρντάσιαν.

Death And Other Details
Death And Other Details

Για τους φαν των whodunnit: "Θάνατος και άλλες λεπτομέρειες"

Το ταμπλό του παιχνιδιού είναι ένα τεράστιο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο. Το παιχνίδι; "Βρες τον δολοφόνο". Οι επιχειρηματίες Κόλιερς οργανώνουν μια κρουαζιέρα κατά την οποία θα ανακοινωθεί η ανάθεση της θέσης της CEO στην κόρη, Άννα, και μια αναγκαία στρατηγική συμφωνία. Η οικογένεια, oι επίτιμοι καλεσμένοι -πολιτικοί, μέλη του κλήρου, επενδυτές- αλλά και όλο το πλήρωμα του πλοίου, θα βρεθούν ξαφνικά ύποπτοι για τον φόνο ενός άνδρα, τον οποίο θα διερευνήσει ο ντετέκτιβ Ρούφους Κότσγουορθ (Μάντι Πατίνκιν), ένας σύγχρονος Ηρακλής Πουαρό και αφηγητής της σειράς. Σύμμαχος του και κεντρική ηρωίδα της ιστορίας είναι η παιδική φίλη της Άννα, Ίμοτζεν (Βάιολετ Μπιν), η οποία γνώρισε τον Κότσγουρθ ως επικεφαλής ντετέκτιβ για την υπόθεση δολοφονίας της μητέρας της, μια υπόθεση που έμεινε ανοιχτή. Με απόσταση 18 χρόνια, οι δύο πρωταγωνιστές ξανασυναντιούνται για να λύσουν δυο, ενδεχομένως αλληλένδετα, μυστήρια. Δόσεις "The White Lotus", "Only Murders in the Building" και "Succession", σε μία σειρά-μπλέντερ που, παρότι ανά στιγμές χάνει τη ροή της (συμβαίνουν πάρα πολλά ταυτόχρονα), διατηρεί το σασπένς εφιστώντας συνεχώς την προσοχή του θεατή στις καθοριστικές και συχνά αντικρουόμενες… λεπτομέρειες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.