2 βραδιές ελληνικού σινεμά στην ΕΡΤ3

Δύο φεστιβλικά κοινωνικά δράματα από το '80 μέχρι σήμερα έρχονται στην ΕΡΤ3 την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Απριλίου.

.Dog .Dog

.Dog (2021)

Ο Δημήτρης βρίσκεται στα πρόθυρα της ενηλικίωσης, αλλά νιώθει μέσα του παιδί. Καθώς ο πατέρας του βρίσκεται για χρόνια στη φυλακή, έχει δημιουργήσει στο μυαλό του διάφορες θεωρίες και μύθους γύρω από το πρόσωπό του. Όταν αποφυλακίζεται ο πατέρας του, ο Δημήτρης πιστεύει πως ήρθε επιτέλους η ώρα να γνωρίσει την οικογενειακή ευτυχία που τόσο επιζητούσε. Αυτό όμως δε πρόκειται να συμβεί, καθώς θα έρθει αντιμέτωπος με μία πρωτόγνωρη μορφή βίας. Το σκηνοθετικό ντεμπούτο μεγάλου μήκους της Γιάννας Αμερικάνου διακρίθηκε με το βραβείο της καλύτερης ταινίας Μειοψηφικής Συμπαραγωγής στα Βραβεία ΙΡΙΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Πρωταγωνιστούν οι Αντρέας Κωνσταντίνου, Δημήτρης Κίτσος, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Αντωνία Χαραλάμπους, Άννα Γιαγκιόζη.
Παρασκευή 12 Απριλίου στη 01.00

Καραβάν Σαράι
Καραβάν Σαράι

Καραβάν Σαράι (1986)

Ένας σαραντάρης χωρικός, ο Μαργαρίτης αναγκάζεται, όπως πολλοί άλλοι, να εγκαταλείψει το σπίτι του και να κατεβεί μαζί με τα δύο παιδιά του στη Θεσσαλονίκη. Εγκαθίσταται σε ένα από τα επιταγμένα, για το σκοπό αυτό, κτίρια της πόλης, το Καραβάν Σαράι. Στο μέρος αυτό, οι πρόσφυγες ζουν κάτω από εξαιρετικά άθλιες συνθήκες και καταφεύγουν σε πάσης φύσεως ατιμίες και μπαγαποντιές. Από τον σκηνοθέτη Τάσο Ψαρρά, η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Λάζαρου Παυλίδη με επίκεντρο τον Εμφυλίο Πόλεμο, και βραβεύτηκε στο 27ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Πρωταγωνιστούν οι Θύμιος Καρακατσάνης, Μίρκα Καλατζοπούλου, Μελίνα Μποτέλη, Δήμητρα Χατούπη, Τάσος Παλαντζίδης, Ιάκωβος Ψαρράς και Σοφία Φιλιππίδου.
Σάββατο 13 Απριλίου στις 22:30

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.