3+1 ταινίες που βλέπουμε απόψε στην τηλεόραση

Αδερφές Γουατσόφσκι, ευρωπαϊκό σινεμά, φιλμ νουάρ και Τζούλιαν Μουρ στα καλύτερά της. Σήμερα, Τετάρτη 10/4, στα ελληνικά κανάλια.

The Matrix The Matrix

The Matrix (1999)

Ένας συνηθισμένος άνθρωπος γίνεται μέλος μιας ομάδας ανταρτών του κυβερνοχώρου, που υποστηρίζουν ότι η πραγματικότητα είναι ένα εικονικό περιβάλλον, ελεγχόμενη από την τράπεζα πληροφοριών του συστήματος Matrix και ότι υπάρχει πίσω από αυτό. Στο ξεκίνημα της επιδραστικής τριλογίας τους, οι Γουατσόφσκι επιδεικνύουν το θαυμασμό τους για τη χορογραφική πλαστικότητα των ασιατικών ταινιών πολεμικών τεχνών, το βουδισμό και την ελληνική μυθολογία. Επιμένοντας στη μυθική και κυρίως στη μεσσιανική διάσταση των ηρώων, το σενάριό τους δίνει (εύκολα) φιλολογικές και φιλοσοφικές διαστάσεις σε ένα χαοτικό υλικό. Τέσσερα τεχνικά Όσκαρ για μια ταινία που έχει επηρεάσει το είδος της επιστημονικής φαντασίας.
Προβάλλεται στο OPEN στις 21.15

Gloria Bell
Gloria Bell

Γκλόρια (2018)

Η Γκλόρια ζει μόνη, διατηρώντας αραιές επαφές με τα δύο παιδιά της που έχουν πλέον φύγει από το σπίτι. Θα δημιουργήσει μια τρυφερή ερωτική σχέση με τον Άρνολντ, έναν πρώην στρατιωτικό, ο οποίος όμως έχει μια παράξενη εξάρτηση από την πρώην γυναίκα και τις δύο κόρες του. Πιστότατο ριμέικ του συγκινητικού, βραβευμένου  στο φεστιβάλ Βερολίνου πορτραίτου μιας γυναίκας και μιας ολόκληρης κοινωνικής πραγματικότητας από τον ίδιο σκηνοθέτη. Τρυφερότερος και πιο "φωτεινός” εδώ, ο Σεμπάστιαν Λέλιο ("Μια Φανταστική Γυναίκα”) καθοδηγεί την Τζούλιαν Μουρ σε μια από τις απαιτητικότερες ερμηνείες της.
Προβάλλεται στην ΕΡΤ1 στις 21.00

What Will People Say
What Will People Say

Τι θα πει ο κόμος (2017)

Κόρη Πακιστανών μεταναστών στη Νορβηγία, η 16χρονη Νίσα δημιουργεί σκάνδαλο όταν ο πατέρας της τη βρίσκει στο κρεβάτι με ένα αγόρι. Μόνη διέξοδος για να ξεπλύνει η οικογένεια την ντροπή είναι να γυρίσει η Νίσα στην πατρίδα. Με απλότητα και ακρίβεια, η Ιράμ Χακ προσπερνά τα διαπολιτισμικά προφανή και τα κινηματογραφικά κοινότοπα, αποκαλύπτοντας πώς η οικογενειακή αγάπη μπορεί να γίνει η σκληρότερη –για όλους– φυλακή.
Προβάλλεται στην ΕΡΤ3 στις 23.00

D.O.A.
D.O.A.

D.O.A. Κυνηγώντας το Δολοφόνο μου (1950)

Ο Φρανκ Μπίγκελοου, λογιστής σε μια εταιρεία, διαπιστώνει ότι τον έχουν δηλητηριάσει θανάσιμα. Αν κι έχει λιγότερο από μία εβδομάδα ζωής, αποφασίζει να βρει τον υπαίτιο για τη… δολοφονία του. Ατμοσφαιρικό νουάρ που εκμεταλλεύεται στο έπακρο μια ευρηματική σεναριακή ιδέα. Ο σπουδαίος διευθυντής φωτογραφίας Ρούντολφ Μάτε σκηνοθετεί με εξπρεσιονιστική ένταση, ο Ντιμίτρι Τιόμκιν υπογράφει ένα υποβλητικό σκορ και ο Έντμοντ Ο’Μπράιεν (Όσκαρ για την "Ξυπόλητη Κόμισσα") βρίσκει τον καλύτερο ρόλο της καριέρας του.
Προβάλλεται στο κανάλι της Βουλής στις 00.00

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.