Τρία ολοκαίνουρια ελληνικά ντοκιμαντέρ κάνουν πρεμιέρα στο COSMOTE HISTORY HD

Το COSMOTE HISTORY HD υποδέχεται τον Απρίλιο με τρεις πρεμιέρες ντοκιμαντέρ σε συμπαραγωγή COSMOTE TV και με νέα επεισόδια αγαπημένων σειρών.

Τόποι του Ελληνισμού-Μεσολόγγι Τόποι του Ελληνισμού-Μεσολόγγι

Τόποι του Ελληνισμού: Μεσολόγγι

Μέσα από τεκμήρια και αφηγήσεις, η σειρά ντοκιμαντέρ κινουμένων σχεδίων αναδεικνύει τα μεγάλα και τα μικρά γεγονότα που συνθέτουν τη μοναδική ιστορία της πόλης του Μεσολογγίου, ενώ φωτίζει την ανεκτίμητη δράση σημαντικών Μεσολογγιτών.
Πρεμιέρα: Τετάρτη 10/4, 21:00

Τα μυστικά του Ολύμπου
Τα μυστικά του Ολύμπου

Τα μυστικά του Ολύμπου

Μία ομάδα επιστημόνων εξερευνά τον Όλυμπο με επικεφαλής τον Μάικ Στύλλα, γεωλόγο, ειδικό στα αρχαία κλίματα και έμπειρο ορειβάτη. Στα 2.700 μέτρα η ομάδα αποκαλύπτει μια νέα ανάγνωση του βουνού, μέσα από την εξερεύνηση  κλιματικών γεγονότων, ενώ παράλληλα αναζητά εξηγήσεις για αρχαίους μύθους.  
Πρεμιέρα: Πέμπτη 18/4, 21:00

Άμαξες της Ντάπιας
Άμαξες της Ντάπιας

Άμαξες της Ντάπιας

Μέσα από τα μάτια των αμαξάδων των Σπετσών, ξετυλίγεται η ιστορία ενός επαγγέλματος που τείνει να εξαφανιστεί και αποτελεί σήμα κατατεθέν του νησιού. Παράλληλα, μέσα από αφηγήσεις και εικόνες, αναδεικνύεται το πανέμορφο περιβάλλον των Σπετσών.
Πρεμιέρα: Κυριακή 28/4, 21:00

Αμέσως μετά την προβολή τους στο COSMOTE HISTORY HD, τα ντοκιμαντέρ θα είναι διαθέσιμα on demand.

Η Φωνή των Αγαλμάτων
Η Φωνή των Αγαλμάτων

Συνεχίζονται η "Μηχανή του Χρόνου" και "Η φωνή των αγαλμάτων"

Στο καθιερωμένο ραντεβού της Δευτέρας με τους τηλεθεατές του COSMOTE HISTORY HD, η "Μηχανή του Χρόνου" θα ρίξει φως σε νέες σελίδες της ελληνικής ιστορίας. Την Δευτέρα 1/4 στις 21:00 η εκπομπή θα ασχοληθεί με την καταστροφή των Ψαρών, ενώ στα επόμενα επεισόδια θα συνεχίσει με τους Τσάμηδες (Δευτέρα 8/4, 21:00), την πρώτη άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1204 (Δευτέρα 15/4, 21:00) και τον Κωνσταντίνο ΙΑ’ Παλαιολόγο που ανήκε στις μακροβιότερες αυτοκρατορικές δυναστείες (Δευτέρα 22/4, 21:00).

Παράλληλα, συνεχίζεται η σειρά ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV που δίνει "φωνή" σε αγάλματα σπουδαίων προσωπικοτήτων που διαμόρφωσαν την ελληνική παράδοση. Την Κυριακή 7/4 στις 21:00 θα "μιλήσουν" τα αγάλματα των Ανδρέα Κάλβου, Διονύσιου Σολωμού και Κωστή Παλαμά, ενώ την επόμενη εβδομάδα (Κυριακή 14/4, 21:00), η σκυτάλη θα δοθεί στο άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου και του Βασιλιά Κωνσταντίνου. Την Κυριακή 21/4 (21:00), η εκπομπή θα ρίξει αυλαία με ένα επεισόδιο αφιερωμένο στους Γιώργο Σεφέρη, Οδυσσέα Ελύτη και Γιάννη Ρίτσο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.