Η ΕΡΤ ανανεώνεται: Όλα όσα θα δούμε τους επόμενους μήνες

Μεγάλα τηλεοπτικά events, νέο περιεχόμενο, αναβαθμισμένο ΕRTFLIX, καινοτόμοι τρόποι ενημέρωσης και πολλά ακόμα ετοιμάζει η ΕΡΤ για το ευρύ ελληνικό κοινό.

Κατερίνα Κασκανιώτη, ΕΡΤ Κατερίνα Κασκανιώτη, ΕΡΤ

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας, και η διευθύνουσα σύμβουλος, Κατερίνα Κασκανιώτη, μοιράστηκαν σήμερα, 27 Μαρτίου 2024, μια εφ΄ όλης της ύλης παρουσίαση του νέου σχεδιασμού της ΕΡΤ, η οποία (ξανά)συστήνεται στο ελληνικό κοινό ως ένας "πολυμορφικός" οργανισμός. Τους επόμενους μήνες, η δημόσια τηλεόραση ανανεώνεται μέσω αναβάθμισης των ψηφιακών πλατφορμών (ERTFLIX, ERTecho), των μέσων ενημέρωσης και του περιεχομένου, ενώ παράλληλα οργανώνει τέσσερα μεγάλα τηλεοπτικά events. 

Η κ. Κασκανιώτη αναφέρθηκε λεπτομερώς στο πλάνο ενεργειών, μέσω τεσσάρων τίτλων: καθολική υπηρεσία (ενίσχυση περιφερειακής ενημέρωσης, προγράμματων συμπερίληψης και δράσεων για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες), διακριτός ρόλος (έμφαση στην ενημέρωση, στην ψυχαγωγία, στην επιμόρφωση και στον πολιτισμό), τεχνολογική αναβάθμιση (με παρεμβάσεις στο ERTFLIX, στο Ertεcho, αλλά και στο ERTNEWS), λειτουργικός μετασχηματισμός (ψηφιακός μετασχηματισμός, διευρυμένη εκπαίδευση προσωπικού, αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών -ανέγερση νέου κτηρίου στη Θεσσαλονίκη, ενεργειακή αναβάθμιση του Ραδιομεγάρου).

Αναλυτικά οι βασικοί άξονες της παρουσίασης:

Κατερίνα Κασκανιώτη, Κωνσταντίνος Ζούλας
Κατερίνα Κασκανιώτη, Κωνσταντίνος Ζούλας

Ενημέρωση

Στο ενημερωτικό κανάλι εντάσσεται ένα δελτίο ειδήσεων αποκλειστικά σχεδιασμένο για Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και θα μεταδίδεται καθημερινά, στις πλατφόρμες του Instagram και του TikTok. Επιπλέον, αρχίζει ξανά να μεταδίδεται από το ενημερωτικό site, ertnews.grκαθημερινό αγγλόφωνο δελτίο ειδήσεων. Τέλος, με αφορμή τις επερχόμενες ευρωεκλογές, κάθε Παρασκευή θα προβάλλεται η ενημερωτική εκπομπή του ΕΡΤNEWS "Συμβαίνει στην Ευρώπη".

Μεγάλα τηλεοπτικά events

Η ΕΡΤ μάς προσκαλεί στο πρώτο μεγάλο ραντεβού της χρονιάς στο Μάλμε της Σουηδίας με τη Μαρίνα Σάττι, τον Φωκά Ευαγγελινό, τον Θανάση Αλευρά, τον Ζερόμ Καλούτα και όλη την ελληνική αποστολή για τη φετινή Eurovision (7, 9 και 11 Μαΐου).

Το καλοκαίρι ξεκινά με το EURO 2024 (14 Ιουνίου-14 Ιουλίου). H ΕΡΤ θα βρίσκεται στα γήπεδα της Γερμανίας μεταδίδοντας και τους 51 αγώνες. Επίσης, η δημόσια τηλεόραση ετοιμάζει σειρά εκπομπών και ενθέτων με παρουσιάσεις των ομάδων και των πρωταγωνιστών τους, όπως και πλούσιο αρχειακό υλικό από προηγούμενες διοργανώσεις.

Τέλος, το σπουδαιότερο παγκόμσιο αθλητικό event, οι Ολυμπιακοί Αγώνες (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου). Η αθλητική ομάδα της ΕΡΤ θα είναι στο Παρίσι, για να μεταφέρει τον παλμό του κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης. Περισσότερες από 700 ώρες προγράμματος σε 5 κανάλια (ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3, ΕΡΤSPORTS1, ΕΡΤSPORTS2) και σε ΕΡΑΣΠΟΡ και ertsports.gr. Και φυσικά, ακολουθούν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες (28 Αυγούστου-8 Σεπτεμβρίου).

ΕRTFLIX

Σε ό,τι αφορά την ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, η oποία κλείνει 4 χρόνια ζωής και εγκαινίασε πρόσφατα την διεθνή εκδοχή της, το ελληνικό κοινό θα απολαύσει νέο περιεχόμενο αλλά και μια βελτιωμένη εμπειρία πλοήγησης. Με την δυνατότητα εγγραφής χρήστη, ο θεατής θα έχει πλέον την επιλογή συνέχειας προβολής (continue watching) και δημιουργίας λίστας αγαπημένων

Επιπλέον, η ΕΡΤ ανακοίνωσε τη νέα συμφωνία της με τον οργανισμό της SONY, η οποία εξασφαλίζει την πρόσβαση της ΕΡΤ σε μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως "βιβλιοθήκες" ταινιών της Columbia. Όσον αφορά την εγχώρια κινηματογραφική παραγωγή, η ΕΡΤ θα συνεργάζεται με τις εταιρίες FeelgoodSpentzos Film και Rosebud Productions.

Από σήμερα, το ERTFLIX ενισχύεται περαιτέρω με live streaming διεθνή κανάλια: TV5, DW, RIK. Σύντομα θα ακολουθήσουν και νέα διεθνή κανάλια, ενώ τον Ιούνιο 2024 αναμένεται επίσης και το launch παιδικού ψηφιακού καναλιού της ΕΡΤ, ΕΡΤ kids.

Περιεχόμενο

Μια εμβληματική σειρά 5 ντοκιμαντέρ αφιερωμένη στα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης έρχεται "live" τον Σεπτέμβριο, με επιμελητές τους Στάθη Καλύβα και Παναγή Παναγιωτόπουλο.

Όσον αφορά τη μυθοπλασία, μία νέα σειρά 10 επεισοδίων για την σπουδαία Μαρία Κάλλας, με τίτλο "Η Μαρία που έγινε Κάλλας", έρχεται στην ΕΡΤ1 και το ERTFLIX σε σκηνοθεσία Όλγας Μαλέα, καλλιτεχνική επιμέλεια Φρόσως Ράλλη και παραγωγή Feelgood – Ειρήνης Σουγανίδου. Για πρώτη φορά σε ελληνική σειρά, κάποια από τα μουσικά κομμάτια θα αποδοθούν από τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ.

Συνεχίζονται επίσης ο β΄ κύκλος της "Έρημης Χώρας", της πρώτης παραγωγής του ERTFLIX, την οποία σκηνοθετεί ο Γιώργος Γκικαπέππας, καθώς και ο β΄ κύκλος της "Ηλέκτρας", του πετυχημένου ερωτικού δράματος εποχής με την Έμιλυ Κολιανδρή και τον Αποστόλη Τότσικα.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.