5+1 ταινίες που αξίζει να δεις αυτό το 3ήμερο στην TV

Αν επιλέξεις να περάσεις το 3ήμερο της 25ης Μαρτίου σπίτι, έξι ταινίες (για όλα τα γούστα) έρχονται στην τηλεόραση για να σου κρατήσουν παρέα.

Ο κύκλος των χαμένων ποιητών Ο κύκλος των χαμένων ποιητών

Ο κύκλος των χαμένων ποιητών (1989)

Ένας αντικομφορμιστής καθηγητής Λογοτεχνίας (Ρόμπιν Γουίλιαμς) προτρέπει τους μαθητές ενός συντηρητικού κολεγίου να σχηματίσουν μια κρυφή μαθητική κοινότητα και να εξωτερικεύσουν τις καταπιεσμένες επιθυμίες τους, ώστε να βρουν τον αληθινό εαυτό τους. Απλή σε μηνύματα ταινία, που όμως αξιοποιεί επιδέξια τα κωμικά με τα δραματικά στοιχεία. Τιμήθηκε με Όσκαρ σεναρίου και είχε τεράστια εμπορική επιτυχία, γιατί κατάφερε να μιλήσει κατευθείαν στην καρδιά των θεατών και να τους υπενθυμίσει ότι κάποτε ήταν κι αυτοί έφηβοι με όνειρα και πάθος για τη ζωή.
Προβάλλεται το Σάββατο στη 01.00 και τη Δευτέρα στη 01.45, στον ALPHA

Γρήγορη και θανάσιμη
Γρήγορη και θανάσιμη

Γρήγορη και θανάσιμη (1995)

Μια δυναμική γυναίκα (Σάρον Στόουν) παίρνει μέρος σε ένα διαγωνισμό θανάσιμων μονομαχιών ανάμεσα σε πιστολέρο του Γουέστ, για να εκδικηθεί τον άνθρωπο που δολοφόνησε τον πατέρα της. Στιλιζαρισμένο γουέστερν, που αποτίει φόρο τιμής στον Σέρτζιο Λεόνε του "Κάποτε στη Δύση" και στον Κλιντ Ίστγουντ του "Περιπλανώμενου Πιστολέρο", αν και δεν επιχειρεί ένα ξαναδιάβασμα της μυθολογίας της Άγριας Δύσης, όπως το έκαναν οι δύο αυτές ταινίες. Ο Σαµ Ράιµι προσεγγίζει εφετζίδικα το θέμα του, χρησμοποιώντας έξυπνα ευρήματα, όπως ο ήλιος που περνά ανάμεσα από το τρυπημένο µε σφαίρα σώμα του πιστολέρο.
Προβάλλεται το Σάββατο στις 23.50, στο MEGA

Βαλκανιζατέρ
Βαλκανιζατέρ

Βαλκανιζατέρ (1996)

Δύο 35άρηδες ονειροπόλοι επαρχιώτες πιστεύουν ότι θα πλουτίσουν πουλώντας δολάρια στη μαύρη αγορά της Βουλγαρίας. Μια αυθεντική κωμωδία, με τους Γεράσιμο Σκιαδαρέση και Στέλιο Μάινα, καλογραμμένους χαρακτήρες, έξυπνους διαλόγους, απρόβλεπτες καταστάσεις και προβληματισμό για τη νεοελληνική νοοτροπία. Εξαιρετική η μουσική του Νίκου Πορτοκάλογλου.
Προβάλλεται το Σάββατο στις 22.30, στην ΕΡΤ3

Κάλλιο αργά παρά αργότερα
Κάλλιο αργά παρά αργότερα

Κάλλιο αργά παρά αργότερα (2003)

Ένας εξηντάχρονος εργένης και μέγας γυναικοκατακτητής νεαρών κοριτσιών παθαίνει έμφραγμα και αναγκάζεται να μείνει στο εξοχικό σπίτι της μητέρας της πρόσφατης κατάκτησής του. Εκεί εκτιμά τις χάρες της μεσόκοπης οικοδέσποινάς του, αλλά αντιμετωπίζει έναν απρόσμενο ερωτικό ανταγωνιστή: το νεαρό γιατρό που τον κουράρει. Πρωτότυπες ιδέες από την Νάνσι Μάγερς ("Είναι Μπερδεμένο"), με τους πρωταγωνιστές Τζακ Νίκολσον και Νταϊάν Κίτον - η οποία διεκδίκησε το Όσκαρ καλύτερης ηθοποιού - να είναι ο ένας καλύτερος από τον άλλον.
Προβάλλεται το Σάββατο στις 02.00, στο STAR

Η Χώρα των Νομάδων

Η χώρα των νομάδων (2020)

Μένοντας άνεργη στα 60 της, η Φερν αποφασίζει να ζήσει σαν σύγχρονος νομάδας, διασχίζοντας τη χώρα με το τροχόσπιτό της. Η κληρονομιά της Άγριας Δύσης συναντά τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα σε ένα λυρικό, μελαγχολικό road movie γεμάτο κινηματογραφική ανθρωπιά. Χρυσό Λιοντάρι στο φεστιβάλ Βενετίας, δυο Χρυσές Σφαίρες, τέσσερα BAFTA και τρία Όσκαρ (καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, α΄ γυναικείου ρόλου για την Φράνσις ΜακΝτόρμαντ).
Προβάλλεται την Κυριακή στις 02.00, στον ALPHA

Ξενοδοχείο για τέρατα
Ξενοδοχείο για τέρατα

Ξενοδοχείο για τέρατα (2012)

Ο Δράκουλας χτίζει στην Τρανσιλβανία έναν πύργο-πολυτελές θέρετρο για όλα τα τέρατα, κρύβοντας την ύπαρξή του από τους ανθρώπους. Στη γιορτή των γενεθλίων της κόρης του όμως ένας νεαρός ταξιδιώτης εμφανίζεται από το πουθενά. Γρήγορο τέμπο, έξυπνη σεναριακή ιδέα και σπιρτόζικα αστεία συνδυάζονται σε ένα απολαυστικό animation, το οποίο δεν απευθύνεται μόνο σε πολύ μικρές ηλικίες.
Προβάλλεται τη Δευτέρα στις 08.00, στο MEGA

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.