To COSMOTE HISTORY HD τιμά την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Μια συλλογή ντοκιμαντέρ με κεντρικό θέμα την ελληνική Επανάσταση θα προβληθούν ανήμερα 25ης Μαρτίου, ενώ ένα νέο ντοκιμαντέρ θα κάνει πρεμιέρα στις 30/3.

COSMOTE TV COSMOTE TV

Με αφορμή την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, το COSMOTE HISTORY HD παρουσιάζει ένα ολοήμερο αφιέρωμ που περιλαμβάνει 15 ντοκιμαντέρ για τα γεγονότα και τους πρωταγωνιστές της ελληνικής Επανάστασης. Οι προβολές θα ξεκινήσουν ανήμερα της επετείου (Δευτέρα 25/3) στις 09.00 και θα ολοκληρωθούν αργά το βράδυ της ίδιας μέρας.

Το μεγάλο αφιέρωμα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει το νέο ντοκιμαντέρ "Ο παππούς μου ο Παπαφλέσσας" (στις 22.10), σε σκηνοθεσία Κλεώνης Φλέσσα. H απόγονος του Μεσσήνιου οπλαρχηγού και πολιτικού μας ταξιδεύει στη ζωή και τη δράση του διάσημου προπάππου της, φέρνοντας στο επίκεντρο το ταξίδι του στην Κωνσταντινούπολη την εποχή του Ρομαντισμού και τον τρόπο με τον οποίο έγινε μέλος της Φιλικής Εταιρείας.

H Μηχανή του Χρόνου
H Μηχανή του Χρόνου


Από την ημέρα αφιερωμένη στον ξεσηκωμό του γένους, δεν θα μπορούσε να λείπει η "Μηχανή του Χρόνου" με τον Χρίστο Βασιλόπουλο. Μέσα από ένα νέο επεισόδιο, η εκπομπή ρίχνει "φως" στη δράση του ελληνικού ναυτικού πριν την Επανάσταση του 1821. Ιστορικοί και ερευνητές αναλύουν τις συνθήκες που ευνόησαν τους Έλληνες ναυτικούς και τους μετέτρεψαν σε κυρίαρχους εμπόρους της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας,
δημιουργώντας έναν αξιόμαχο ελληνικό στόλο πριν από την Επανάσταση.

"Η σφαγή της Χίου": Πρεμιέρα το Σάββατο 30/3 στο COSMOTE HISTORY HD
Με αφορμή τη μεγάλη Εθνική Επέτειο, πρεμιέρα στο COSMOTE HISTORY HD (Σάββατο 30/3, 21.00) θα κάνει και το νέο ντοκιμαντέρ, "Η σφαγή της Χίου". Το ντοκιμαντέρ εξιστορεί τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στη Χίο στις 30 Μαρτίου του 1822 και το πώς το άλλοτε πλούσιο νησί μετετράπη σε τόπο θυσίας για χιλιάδες Χιώτες.



Αμέσως μετά την προβολή τους στο COSMOTE HISTORY HD, τα ντοκιμαντέρ θα είναι διαθέσιμα στον on demand κατάλογο της COSMOTE TV για θέαση οποιαδήποτε στιγμή και από οποιαδήποτε συσκευή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.