Το γερμανικό "Dear Child" είναι η σειρά που (δικαίως) κατέκτησε το Netflix

Ένα γερμανικό ψυχολογικό θρίλερ "σπασμένο" σε 6 επεισόδια, το "Dear Child" βρίσκεται στην κορυφή των παγκόσμιων Top 10 καθηλώνοντας κοινό και κριτικούς.

dear child

Μία από τις σειρές των τελευταίων χρόνων που μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι του streaming, το "Dear Child" κυκλοφόρησε στο Netflix στις 7 Σεπτεμβρίου και δεν άργησε να αγγίξει την κορυφή. Κοινό και κριτικοί έχουν αποθεώσει τη σειρά, η οποία κέρδισε το 86% της εύνοιας του κοινού στο Rotten Tomatoes και βρίσκεται στην πρώτη θέση του παγκόσμιου Τοp10 του Netflix στη λίστα του FlixPatrol. Βασισμένο στο παγκόσμιο best-seller της Ρόμι Χάουσμαν με τον ίδιο τίτλο, το "Dear Child" μεταφέρεται από τον πρωτοπόρο Τζούλιαν Πόρκσεν σε μια ανατριχιαστική σειρά θρίλερ 6 επεισοδίων, που θυμίζει ευρωπαϊκό σινεμά τόσο από απόψη μορφής όσο και περιεχομένου.

Η ιστορία ξεκινά με ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, θύμα του οποίου είναι μια νεαρή γυναίκα που έχει μόλις δραπετεύσει από το σπίτι του απαγωγέα της. Μαζί της, είναι και ένα 12χρονο κορίτσι που αποκαλύπτει στους νοσοκόμους σοκαριστικά σκηνικά μιας ζωής στην φυλακή που έχτισε για αυτές ο άγνωστος άντρας. Τα γεγονότα αυτά αποτελούν αφορμή ώστε να ανοίξει και πάλι ο φάκελος μίας υπόθεσης εξαφάνισης που απασχόλησε τις αρχές 13 χρόνια νωρίτερα. Ένα άλυτο μυστήριο που έμεινε στο παρελθόν και ένα έγκλημα που ήρθε στην επιφάνεια στο παρόν συνδέονται, τοποθετώντας τους κεντρικούς χαρακτήρες παράλληλα λόγω του κοινού τραύματος που καθόρισε τις ζωές τους. 

dear child

Ενσωματώνοντας στην αφήγηση όλα τα στοιχεία ενός άρτιου ψυχολογικού θρίλερ, της τάξης του οσκαρικού "Room" και του "Gone Girl", -αναδρομές, στατικά πλάνα, καθηλωτικό soundtrack - την μουσική υπογράφει ο δις βραβευμένος με Όσκαρ Γκουστάβο Σανταολάλα ("Βαβέλ", "Το Μυστικό του Brokeback Mountain", "The Last of Us")- το "Dear Child" επικεντρώνεται στην οπτική, το τραύμα και την εμπερία των θυμάτων, μη προσπαθώντας να "μπει" στο μυαλό του εγκληματία όπως κάνουν οι περισσότερες ταινίες και σειρές του είδους. 

"Πρόκειται για χαρακτήρες που είναι διαλυμένοι: άνθρωποι που έχουν σημαδευτεί ανεπανόρθωτα από ένα έγκλημα και το διαχειρίζονται με διαφορετικό τρόπο ο καθένας", αναφέρει ο δημιουργός. "Ο θύτης είναι συνήθως ο πρωταγωνιστής σε τέτοιου είδους ιστορίες και ωραιοποιείται ως μία μυστηριώδης, σκοτεινή δύναμη. Αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση μας. Και υπάρχει ένας κεντρικός χαρακτήρας που είναι υπέροχος με όλη τη σημασία της λέξης. Ένα κορίτσι που βλέπει τον κόσμο μέσα από μία ιδιαίτερη ματιά, που μιλάει σκέφτεται και υπάρχει με τον δικό της μοναδικό τρόπο".

Δείτε το τρέιλερ της σειράς εδώ:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

3+1 μοναδικά φιλμ του 21ου αιώνα έρχονται αυτό το ΣΚ στην TV

Ανεξάρτητο αμερικανικό σινεμά, μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ και μια δόση ευρωπαϊκού αέρα, αυτό το Σαββατοκύριακο στα ελληνικά κανάλια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
10/05/2024

Eurovision 2024: Η Ελλάδα πάει τελικό με την Μαρίνα Σάττι

Η Μαρίνα Σάτι και το "ΖΑΡΙ" διεκδικούν επισήμως την νίκη του 68ου διαγωνισμού Eurovision μετά τα θετικά αποτελέσματα του Β' Ημιτελικού.

Το ντοκιμαντέρ "Είμαι Εγωίστρια;" της Τερέις Σέχτερ κάνει περμιέρα στην ΕΡΤ3 με αφορμή την Γιορτή της Μητέρας

Ένα σύγχρονο ντοκιμαντέρ γύρω από το δικαίωμα της επιλογής στρέφει τον φακό σε γυναίκες που απέρριψαν την μητρότητα. Με τολμηρή ειλικρίνεια, μας εξηγούν γιατί.

Ένα τρυφερό αφιέρωμα για την Γιορτή της Μητέρας στο ERTFLIX

Από τις 10 εώς τις 19 Μαΐου, η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Μητέρα με 7 φιλμ και δυναμικές πρωταγωνίστριες.

Η τηλεοπτική κληρονομιά της Άννας Παναγιωτοπούλου

Τρεις αξέχαστοι ρόλοι επιβεβαιώνουν πως ελληνική τηλεόραση δε θα ήταν το ίδιο χωρίς την ολόφωτη παρουσία της μεγάλης ηθοποιού.

Οι σειρές που θα δούμε τον Μάιο στην COSMOTE TV

Η COSMOTE TV υποδέχεται τον Μάιο με τον 2ο κύκλο του υποψήφιου για 6 BAFTA "The Responder", νέες σειρές και νέες πολυαναμενόμενες σεζόν.

Οι πρεμιέρες του Μαΐου στο Cinobo

Ολοκαίνουριες ταινίες, μια κορυφαία βρετανική σειρά και νέες αφίξεις έρχονται αυτόν τον μήνα στην ελληνική streaming πλατφόρμα.