CSI: Αγγελική Νικολούλη

Η μακρόβια εκπομπή «Φως στο τούνελ» έκλεισε τη σεζόν με καλή τηλεθέαση και αριθμό εξιχνιασμένων υποθέσεων, επιστρέφοντας φυσικά στο πρόγραμμα του ALPHA το φθινόπωρο.

CSI: Αγγελική Νικολούλη

Ποιο «CSI» και ποιο «Without a Trace»; Η Αγγελική Νικολούλη βρήκε κατά τη διάρκεια της σεζόν 52 αγνοουμένους, ενώ η εκπομπή της «Φως στο τούνελ» κατέκτησε την πρώτη θέση στη ζώνη προβολής της στο σύνολο του κοινού με μέσο όρο 24,7%. Χάρη στους διψασμένους για αστυνομική ίντριγκα και ανθρώπινο δράμα που παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τις αναζητήσεις και τις εξιχνιάσεις, η εκπομπή συνεχίζεται την επόμενη χρονιά. Αν δεν ανήκετε στο κοινό της, ακολουθούν μερικά highlights για να το ξανασκεφτείτε:

Μία δικαστική απόφαση-σταθμός σε υπόθεση που ερεύνησε και φώτισε η εκπομπή, σημάδεψε τη φετινή σεζόν και απασχόλησε την κοινή γνώμη. Ο 26χρονος Μάριος Παπαγεωργίου «δικαιώθηκε» ενάμισι χρόνο μετά τη δολοφονία του. Χάρη στα ευρήματα της εκπομπής, οι κατηγορούμενοι για την απαγωγή και ανθρωποκτονία του καταδικάστηκαν χωρίς να υπάρξει ομολογία τους για το πού βρίσκεται το πτώμα του άτυχου νέου. Ιδιαίτερη ήταν σε αυτή την υπόθεση η συμβολή του γενετιστή Γιώργου Φιτσιάλου. Σε συνεργασία με την εκπομπή και ως τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, ανίχνευσε το πλυμένο αίμα του Μάριου στο αυτοκίνητό του, κάτι που δεν είχε εντοπίσει η Σήμανση της ΕΛ.ΑΣ. Αυτή είναι μία από τις πέντε ανάλογες δικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί στη χώρα μας για καταδίκη των ενόχων χωρίς πτώμα και ομολογία, μετά από τα αποκαλυπτικά ευρήματα της εκπομπής.

Κατά τη διάρκεια του φετινού κύκλου, μία ακόμη εξιχνίαση προστέθηκε στη λίστα με τις υποθέσεις, που ενώ αρχικά είχαν δηλωθεί ως εξαφάνιση, έκρυβαν δολοφονία. Πρόκειται για την άτυχη Ελένη Μπόνια, μία 52χρονη μητέρα από το Νέο Πετρίτσι Σερρών, που την έσπρωξε ζωντανή σε γκρεμό ο 62χρονος φίλος της. Η Αγγελική Νικολούλη, από την πρώτη στιγμή των ερευνών, είχε εντοπίσει τις αντιφάσεις του φίλου και συγχωριανού της που προσπάθησε να παρουσιάσει την εξαφάνισή της ως σκηνοθετημένη.

Η επίμονη έρευνα στην υπόθεση του Ελληνοελβετού πιλότου Νίκου Χρυσολούρη, έφερε τη μεγάλη ανατροπή. Μάρτυρας- κλειδί από την Αλάσκα των ΗΠΑ, αποκάλυψε στην εκπομπή ότι η φίλη του πιλότου του ομολόγησε ότι είχε δει τη δολοφονία του. Η μαρτυρία του έφθασε στο FBI, το «Φως στο Τούνελ» μίλησε με τον αρμόδιο πράκτορα και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της.

Στην Αγγελική Νικολούλη μίλησε μετά την καταδίκη της σε ισόβια, η γυναίκα-αράχνη. Η «μαύρη χήρα», που συνελήφθη χάρη στις έρευνες της εκπομπής τον Ιούνιο του 2010, είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο με τα αποτρόπαια εγκλήματά της.

Ακόμη, ένα παιχνίδι ζωής εκτυλίχθηκε στο «Φως στο Τούνελ». Μία έκκληση από την εκπομπή ήταν αρκετή για να βρει τις ρίζες της, 66 χρόνια μετά, μία γυναίκα από την Καλαμάτα. Βρήκε τα αδέλφια της, αλλά η μητέρα της είχε πεθάνει λίγες ημέρες πριν την αναζήτηση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.