afieroma

Αφιέρωμα Πειραιάς

Κάτι τρέχει στο λιμάνι

Kρεατοπωλείον

Kρεατοπωλείον

Το κρέας βλέπει θάλασσα

Με ένα concept που δένει know how και γούστο με αίσθηση οικειότητας και τιμές... καθημερινές, το κρέας έχει δικαίως δέσει κάβο στην Ακτή Θεμιστοκλέους.

«Eίμαστε λίγο ανάποδοι», θα σου πει γελώντας ο Άρης Βαβάσης, αν τον ρωτήσεις πώς στην παραδοσιακά θαλασσοκρατούμενη πειραιώτικη ακτογραμμή αποφάσισαν να ποντάρουν στο κρέας. Υπάρχει όμως κι ένας λόγος παραπάνω. Ο συνέταιρός του Νίκος Ζώρζος είναι χασάπης τρίτης γενιάς. Οπότε δεν είναι περίεργο που στα τραπέζια κυκλοφορούν από χοιρινά μπριζολάκια, κεμπάπ και σουβλάκια κοτόπουλο μέχρι rib eye και σπαλομπριζόλες, με το κρέας να βάζει ενίοτε καμιά πινελιά ακόμη και στις σαλάτες – όπως σε εκείνη με το μανούρι και το σύγκλινο ή μια άλλη με μοσχάρι παγιάρ και ρόκα. Εκτός από… πρωτεϊνούχο, το φαγητό εδώ είναι και στιλάτο. Φωτεινό, με ασπρόμαυρα πλακάκια αλά σκακιέρα πάνω από το μπαρ, κόκκινους τοίχους, παλιές ρεκλάμες και άλλα στοιχεία παλιού παντοπωλείου, το «Κρεατοπωλείον» παίζει πολύ καλόγουστα στο τερέν της νεο-νοσταλγίας. Δεδομένου ότι και οι τιμές είναι πραγματικά φιλικές, δεν χρειάζεται να το πολυσκεφτείς για να ξανάρθεις, είτε σαββατοκύριακο είτε καθημερινή.

TIP: Τα μεσημέρια της Σαββάτου και της Κυριακής εδώ θα βρείτε και μαγειρευτά. Μπορεί να είναι ένα κοκκινιστό μοσχαράκι με τηγανητές πατάτες, μπορεί να είναι ένα οσομπούκο, μπορεί να είναι ακόμη και κοτόπουλο με κάρι.

Kρεατοπωλείον Ακτή Θεμιστοκλέους 68, Πειραϊκή , τηλ. 2104520720

Αφετηρία:
Προορισμός: