afieroma

Μεζεδοπωλεία νέας γενιάς

Η νέα εποχή του μεζέ

Το Μαύρο Πρόβατο του Press Cafe

Το Μαύρο Πρόβατο του Press Cafe

Α place to be

Δηλώνει μεζεδοπωλείο, αλλά έχει και ψαγμένα μαγειρευτά, είναι στέκι κοσμικών αλλά και όλης της Αθήνας, έχει διάθεση γειτονιάς και καλλιτεχνική αύρα.

Υστερα από 17 χρόνια στο χώρο του delivery η Ευδοξία Πάντου άνοιξε το δικό της «σπίτι» μαζί με τον Νίκο Κρασσά, ενώνοντας στο στέκι του Παγκρατίου καλλιτέχνες και επιχειρηματίες, φοιτητές και γείτονες σε μια φιλική, ζεστή ατμόσφαιρα, με κοινό παρονομαστή την καλή σχέση ποιότητας-τιμής και το έξυπνο, νόστιμο και ποιοτικό φαγητό. Αν και το «Μαύρο Πρόβατο» κινείται σε ύφος μεζεδοπωλείου, με μικρά πιατάκια για μοιρασιά, το λαχταριστό χουνκιάρ μπεγεντί, το κριθαρότο με μανιτάρια και τρούφα, ο μουσακάς με κιμά κοτόπουλου και μπεσαμέλ σπανακιού, η σαλάτα με φακές και ψητό σολομό και άλλα συναφή δηλώνουν ευθαρσώς ότι εδώ μπορείς να καλοφάς όπως σε ένα ωραίο εστιατόριο. Το σκηνικό της Λιάν Βερμέερ, που συνδυάζει τη θέρμη του ξύλου με τοίχους-μαυροπίνακες και χαριτωμένα φωτιστικά στο εσωτερικό και τα τραπεζάκια έξω με φόντο το αστικό τοπίο, εγγράφονται σαφώς στα συν του μαγαζιού.

TIP: Η ρακή από τις Αρχάνες, το ζυμωτό ψωμί και το σπιτικό γλυκό κουταλιού είναι, μεταξύ άλλων, οι μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη μεγάλη διαφορά.

Το Μαύρο Πρόβατο του Press Cafe Αρριανού 31-33, Παγκράτι , τηλ. 2107223469, 2107223466

Αφετηρία:
Προορισμός: