Κρακοβία

Ο μύθος λέει ότι στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο τα καλώδια του εκρηκτικού μηχανισμού που θα ισοπέδωνε την πόλη έκοψαν την τελευταία στιγμή κάποιοι ακόμη άγνωστοι ήρωες. Με το κέντρο της να απλώνεται γύρω από τα παλιό τείχος, η κεντρική πλατεία με την αγορά είναι μια εικόνα που δύσκολα ξεχνιέται όσος καιρός κι αν περάσει...

Κρακοβία

Ο μύθος λέει ότι στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο τα καλώδια του εκρηκτικού μηχανισμού που θα ισοπέδωνε την πόλη έκοψαν την τελευταία στιγμή κάποιοι ακόμη άγνωστοι ήρωες. Με το κέντρο της να απλώνεται γύρω από τα παλιό τείχος, η κεντρική πλατεία με την αγορά είναι μια εικόνα που δύσκολα ξεχνιέται όσος καιρός κι αν περάσει...

Κρακοβία - εικόνα 1

Ο τουριστικός οδηγός μάς πληροφορεί ότι είναι η μεγαλύτερη μεσαιωνική πλατεία της Ευρώπης. Εμείς καθόμαστε στα... τραπεζάκια έξω μια ηλιόλουστη ημέρα για καφέ και παρατηρούμε τόσο τους ντόπιους και τους τουρίστες. Όταν νυχτώσει, η πόλη φοράει τα... Star-ακια της και το πάρτι ξεκινάει στα μπαρ του κέντρου, συνοδεία άφθονης ντόπιας μπίρας Zywiec και Warκa Strong. Προτείνουμε το πολυεπίπεδο «Pauza» (www.pauza.pl) και το «Alchemia» (www.alchemia.com.pl) για την ατμόσφαιρα και την αισθητική του χώρου.

Επόμενη –και αρκετά πρωινή– αποστολή η ιστορική εκδρομή λίγο έξω από την Κρακοβία, στο διαβόητο Άουσβιτς και το ορυχείο-μουσείο αλατιού Wieliczka. Επιστρέφοντας στο κέντρο πεινασμένοι, επιλέγουμε την εβραϊκή γειτονιά και το «Polskie Smaki» (www.polskie-smaki.pl) για παραδοσιακό bigos, ενώ στους χορτοφάγους συνιστούμε το «Cafe Mlynek» (www.cafemlynek.pl). Την τελευταία ημέρα αποφασίσαμε να απολαύσουμε ένα λιτό –αλά ΔΝΤ!– γεύμα, ήτοι μια τεραστίων διαστάσεων μπαγκέτα, ονόματι zapiekanka, την οποία βρίσκουμε παντού, και το ξακουστό λουκάνικο στην after καντίνα στην Ulica Grzegorzecka.

Tips

Τα ξενοδοχεία δεν είχαν να μας που πολλά -εκτός από τα πεντάστερα, στα οποία δεν είχαμε και πολλά να δώσουμε-, οπότε προτιμήσαμε τα hostels, με το "Goodbye Lenin" να μας πηγαίνει 20 χρόνια πίσω (www.goodbyelenin.pl) και το Wera Guesthouse (Sw.Krzyza 3/1) να αποτελεί μία οικονομικά τίμια πρόταση που μας έκανε να νιώθουμε σας στο σπίτι μας.

Βαγγέλης Μονογυιός

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.